Montag, 17. Oktober 2022

Rukometaši BiH ubjedljivo izgubili od Crne Gore

 



Rukometaši Crne Gore pobijedili su u dvorani Mirza Delibašić u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 36:25 te su tako naš tim udaljili od plasmana na smotru najboljih ekipa Starog kontinenta.

Crnogorci su od početka utakmice krenuli u pravom ritmu, a naša selekcija je držala rezultat u egalu u prvih 10 minuta susreta.

Prvi put su gosti prelomili kod rezultata 7:4 i od tada više nije bilo povratka. Naši nisu imali rješenja za Nemanju Grbovića, ali i ostale Crnogorce koji su nam postigli čak 21 pogodak u prvom poluvremenu.

Ujedno je maksimalnih 10 golova prednosti bio i rezultat prvog poluvremena 21:11. S druge strane, naš tim je igrao izuzetno loše izuzev Marka Davidovića koji je postigao gotovo polovinu naših golova u prvom poluvremenu.

Nešto bolje odigrali smo na početku drugog poluvremena kada serijom smanjujemo rezultat na minus sedam. Ipak, Crnogorci su se ponovo probudili do kraja utakmice te niti u jednom trenutku nisu dopuštali da se naši igrači uopšte vrate u priliku da ugroze pobjedu gostujućeg tima.

Najbolji u našoj selekciji bio je fenomenalni Davidović s 10 golova, dok su po tri postigli Mirko Herceg i Marko Panić. Crnogorce su do pobjede vodili Grbović i Miloš Vujović koji su postigli po sedam golova.

Nakon prva dva kola Slovenija i Crna Gora imaju po dvije pobjede, dok Kosovo i BiH imaju po dva poraza. Na prvenstvo će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz grupe te četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

BiH kvalifikacije nastavlja u martu naredne godine kada nas očekuju dva odlučujuća duela sa selekcijom Kosova.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen