Samstag, 15. Oktober 2022

Iz svijeta – Slike dana

 


Ovako i maske postaju privlačnije

Od pandemije kojom je dominirao libido, ljudi bi ovakvu masku najviše željeli imati u javnom prijevozu: Maska da, ali takve prirode da lako možete dokučiti tajne iza nje. Umjesto da prilikom pogleda, morate koristiti maštu (što s druge strane također ima svoje čari).

U svakom slučaju, dama na slici nosi ekscentričnu kreaciju italijanskog brenda Off-White na Paris Fashion Weeku.



Bolje je bez vuka

Izraz "noć punog mjeseca" za popularni godišnji izlet u prirodu, čini se da nije baš sasvim prikladan: Jeleni koji poziraju u rezervatu biosfere Schorfheide-Chorin u sjevernom Brandenburgu u Njemačkoj, sigurno bi bili sretni da tamo ne naiđu na vuka. U svakom slučaju, na parceli od 105 hektara dobrodošli su i jedni i drugi, kao i ris, los i još nekoliko ugroženih rasa domaćih životinja.



Patnje vegetarijanaca

Vegetarijanski festival, koji je cijenjen u cijeloj jugoistočnoj Aziji, služi za pročišćavanje organizma: Učesnici se suzdržavaju od mesa, ribe, mliječnih proizvoda, ljutih začina i alkohola. Taoistički festival počinje uveče devetog mjeseca po kineskom kalendaru, slaveći devet carskih bogova. Razlika u odnosu na naše sugrađane koji odbijaju meso: Sve se završava nakon devet dana. Zauzvrat, našim vegetarijancima je dozvoljeno da se suzdrže od pratećih rituala, kao što je ovaj, prikazan na slici.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen