Sonntag, 30. Oktober 2022

Pobjeda Rođenih protiv Leotara

 







Velež - Leotar 1:0 (0:0)

Stadion: Perica Pero Pavlović u Gabeli.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor).

Strijelci: 1:0 - Pantelić (65)


FK Velež: Bogdanović, Bajrić, Zeljković, Haskić (93. Vehabović), Blagojević, Gosto (46. Ovčina), Hasanović (64. Anđušić), Ikić, Halilović (83. Pršeš), Zajmović (64. Pantelić), Dejanović. Trener: Amar Osim.

FK Leotar: Puletić (46. Perišić), Milović, Uzelac, Čubrilo, Aćimović, Đajić, Đuderija (60. Stojković), Cmiljanović, Karić (67. Matković), Čavić (67. Todorović), Georgiev. Trener: Marko Maksimović.


Fudbaleri Veležasu u Gabeli na stadionu Perica Pero Pavlović minimalnim rezultatom od 1:0 savladali Leotar u sklopu 16. kola m:tel Premijer lige BiH.

Zbog toga što je teren u Gabeli bio težak za igru, fudbaleri obje ekipe u prvom dijelu meča nisu napravili ništa posebno, odnosno vrijedno spomena.

Međutim, drugi dio susreta je bio dosta uzbudljiviji i interesantniji, pa su već u 49. minuti igrači Veleža zaprijetili golmanu Leotara, ali je lopta otišla preko gola.

U 50. minuti su Rođeni tražili penal nakon duela Haskića i Đajića, ali sudija je samo odmahnuo rukom i nije svirao najstrožiju kaznu za mostarski klub.

Samo minut kasnije, Blagojević se odvažio na šut sa 25 metara, ali je lopta stigla samo do živog zida, da bi poslije toga Dejanović bio u solo akciji i njegov udarac sa 16 metara je otišao pored gola.

Inicijativa Veleža se isplatila u 65. minuti, kada su Rođeni stigli do vodstva. Anđušić je asistirao, a Puletić je pogodio protivničku mrežu.

Četiri minute kasnije, Anđušić je mogao udvostručiti prednost svoje ekipe, kada je izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom, koji mu je odbranio udarac.

Igrala se 76. minuta kada su igrači mostarskog kluba kreirali dobru akciju po desnoj strani, ali Anđušić nije uspio da uposli Haskića. 

U 85. minuti, gosti su ostali sa igračem manje na terenu, budući da je Perišić srušio Pantelića u izglednoj prilici i zbog toga je zaradio isključenje. 

Do kraja susreta više nije bilo prilika, ali ni uzbuđenja, pa je mostarski klub uspio da sačuva gol prednosti i dođe do pobjede na stadionu Perica Pero Pavlović.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen