Donnerstag, 13. Oktober 2022

Poraz Rođenih pod Bijelim Brijegom

 







Premijer liga BiH,

zaostali meč 6. kola Premijer lige:

HŠK Zrinjski – FK Velež 1:0

Stadion: Pod Bijelim brijegom.

Glavni sudija: Admir Musić (Sarajevo).

Strijelac: Bekić 10’.

Žuti kartoni: Bekić (Zrinjski)/Hasanović, Kvakić i Ovčina.

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić (od 46. Ćuže), Bekić (od 87. Memija), Jakovljević, Sučić (od 77. Stranput), Ilinković (od 66. Kamenar), Janković, Tičinović (od 66. Malekinušić), Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

Velež: Bogdanović, Bajrić (od 59. Vehabović), Zeljković, Ovčina, Blagojević (od 59. Dejanović), Pantelić, Hasanović (od 69. Haskić), Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović (od 69. Pršeš). Trener: Amar Osim.


U zaostalom meču 6. kola Premijer lige naše zemlje snage su u velikom mostarskom derbiju Pod Bijelim brijegom odmjerili Zrinjski i Velež.

Završilo je 1:0 za domaće koji su slavili sjajnim pogotkom iskusnog Bekića na samom početku meča. Vidjeli smo veoma skroman derbi, bez puno iznenađenja i svakako za zaborav.

Zrinjski je bolje otvorio meč, pravio veliki pritisak, a u devetoj minuti pokušaj Ilinkovića blokirao je Kvakić. Minut kasnije zatresla se mreža Rođenih. Nakon kornera lijepa i uigrana akcija Zrinjskog, lopta dolazi do iskusnog Bekića koji eurogolom trese mrežu Bogdanovića.

Domaći su tada prepustili blagu incijativu Rođenima, Velež je zaprijetio preko Pantelića, no izblokiran je njegov pokušaj.

U 35. minuti Bajrić je natjerao Sučića grešku, uposlio je Zajmovića, ali ovaj mlako šutira i blokirao to Jakovljević. Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja i na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastavku bez puno uzbuđenja na startu drugog dijela. Do 80. minute nismo vidjeli gotovo ništa, Zrinjski je držao vodstvo, a Rođeni teško dolazili u priliku da zaprijete, gotovo da večeras nisu pokazali ništa.

Malekinušić je šutirao glavom u 82. minuti, te smo tada konačno vidjeli pravu šansu, ali nije bilo pogotka. Pet minuta prije kraja prijetio je Bilbija, ali ide to pored gola.

Ostalo je 1:0 i Plemići će večeras da slave, potpuno zasluženo.

Svakako treba istaći i sudijsku trojku koju su činili Admir Musić, Davor Maksimović i Amir Kadić koji su kvalitetno odradili svoj posao, a što svakako može da raduje sve ljubitelje nogometa u našoj zemlji, s obzirom da je mostarski derbi privukao dosta pažnje, pa je i suđenje sigurno bilo 'pod lupom'.

Zrinjski je ovom pobjedom došao na lidersku i ima 27 bodova uz utakmice manje. Velež je na sedmom mjestu.

U narednom kolu Zrinjski gostuje kod FK Leotar Trebinje, a Velež u Gabeli u nedjelju dočekuje FK Sloboda.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen