Dienstag, 11. Oktober 2022

Crno bijela nostalgija

 Parking za dječja kolica na Oktoberfestu, slike krava i muškaraca koji u vrijeme pauze sjede na tek isporučenim WC šoljama: Ovdje se mogu vidjeti neobične i smiješne slike iz pedesetih i šezdesetih godina, snimljene u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj.


1960: Tokom praznika, ovaj dječak je postao inventivan. On je prije provjere brzine upozoravao vozače u prolazu znakom "Radarska patrola". Svoju zahvalnost iskazali su sa malim džeparcem. 


1962: Lijepo vreme u proljeće korišteno je drugačije nego danas. Umjesto da se kupaju, ljudi su se vozili do raznih vodenih površina u Minhenu kako bi njihovi ljubimci, automobilu dali svoj sjaj.


1957: Kako bi slušali svoju omiljenu muziku na zabavi, ovaj mladi par se obezbjedio vinil gramofonskim pločama. Pravi automat za gramofonske ploče nalazila se u Düsseldorfu.


1963: Ljetni raspust često predstavlja izazov za ljubitelje fudbala: Šta ću sada da radim sa svojim vremenom? Ova porodica je na mnogo načina koristila prazan teren u Frankfurtu. Sa visećom mrežom na golu i plinskim rešoom moglo bi se preživjeti i ovih ljeta.


1961: Nije vam bio potreban turistički vodič da biste dobili turističke informacije za mali gradić Annweiler u Palatinatu. Dječak je samo trebao ubaciti 1 DM u turofon da bi dobio informacije o okolini.


1970: Farmer iz Schleswig-Holsteina je iz predostrožnosti uslikao svoju kravu "Noru". Pošto su krađe stoke bile uobičajene, farmerima je bio potreban način da identifikuju životinje.


1958: Ove WC školjke su isporučene za novu zgradu. Međutim, kako je građevinskim radnicima bila potrebna pauza i nije bilo drugog mjesta za sjedenje, oni su bez daljnjeg preobraćeni.


1951: Jedan mljekar iz Oeriea je čuo da muzika može da poveća prinos mlijeka kod krava. Da bi oprobao daje li nta vteorija rezultate, čovjek je stavio radio u svoju štalu i pomuzeo svoje krave. Rezultat: Osam litara mlijeka više dnevno i spoznaja da krave vole džez.


1961: Zbog uslova sezone, jedna kada u Srednjoj Frankoniji korištena je i u druge svrhe. Dvojica dječaka su htjela da se igraju "Marine" tokom ljetnog raspusta i bio im je potreban odgovarajući mali čamac.



1960: Nekoliko slonova iz njemačkog cirkusa pomaže u uklanjanju ostataka zida srušene kuće. Nakon što je bager obavio pripremne radove, debelokožci su u Esenu krenuli da završe posao.


1961: Gužva na Oktoberfestu učinila je neophodnim postavljanje parking mjesta za dječja kolica. 

 

1952: Galeb Sammy je uvježbavao ljubavne pjesme na svom času pjevanja. Na klaviru ga je pratila gospođa Violet Thorner.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen