Samstag, 14. November 2020

Taj čudesni šareni svijet

Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta boja., u kojem je uočljivo da život ide dalje, a neki snimci ukazuje na pandemiju korone, koja se javila u novom talasu i još uvijek vlada velikim dijelom svijeta.

Jato ptica: Jato ptica leti nad rijekom Yamuna u New Delhiju u vrijeme izlaska sunca.


Na punoj liniji: Tokom Kineske sedmice mode, manekenka prolazi modnom pistom na modnoj reviji u Pekingu.

Šareni povratak: Na ponovnom otvaranju predstave "Absinthe" u palati Caesars u Las Vegasu, lik Zelene vile spušten je sa plafona. Nakon duge pauze zbog pandemije, vraćaju se zabavni programi.


Večera za jednu osobu: Kuhari i vlasnici restorana protestuju ispred rimskog Panteona protiv policijskog sata koji je u Italiji uveden radi suzbijanja pandemije korone.


Zavidan pogled na Aziju: Iako broj novih slučajeva korone varira u najvećem svjetskom gradu, Tokio je do sada zabilježio znatno manji broj zaraženih nego mnogi veći evropski gradovi.


Crveni tepih, bez promi ličnosti: Simbolična zamjenska predstava za poznati filmski festival počela je u Cannesu u Francuskoj. Festival se obično održava u maju - ali zbog pandemije korone ove godine je sve drugačije.


Trka zelenom krajolikom: Na konjskim trkama u Chepstowu, Wales, džokeji prolaze kroz zeleni krajolik velških brežuljaka.


Moonlight Shadow: Na Kineskoj sedmici mode u Pekingu, jedan model našao se u centru pažnje, pod crvenim svijetlom reflektora.


Opasna blizina: Na australijskoj plaži Bondi u Sydneyu, bespilotna letjelica Shark App uhvatila je ljude kako plivaju kroz jato lososa. Vjerovatno nisu primijetili da su im ajkule, koje ovdje iznova napadaju, bile toliko blizu.

(SZ)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen