Donnerstag, 19. November 2020

BiH poražena od Italije u posljednjem kolu Lige nacija




BiH - Italija 0:2

Strijelci: Belotti 22., Berardi 68.

BiH: Pirić, Ćorluka, Hadžikadunić, Saničanin, Kadušić, Cimirot, Pjanić, Gojak, Krunić, Tatar, Prevljak.

Priliku sa klupe su dobili Lončar, Danilović, Todorović, Hadžić i Rahmanović.

Italija: Donnarumma, Florenzi, Acerbi, Bastoni, Emerson, Jorginho, Barella, Locatelli, Insigne, Berardi, Belotti.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Grbavici od selekcije Italije s 2:0 u posljednjem kolu Lige A UEFA Lige nacije.

Italija je u ovom meču bila dosta bolji protivnik. Kako su najavili dan ranije, Italijani su u Sarajevo doputovali po pobjedu i prvo mjesto u grupi, a to su večeras i pokazali na terenu. “Azzuri” su od početka meča imali kontrolu lopte, dok se s druge strane BiH orijentisala na odbranu svog gola i pokušaje da ugroze italijanskog golmana Donnarummu iz kontranapada.

Italija je zaprijetila već u 7. minutu kada udarac Belottija odlazi tik pored stative Pirićevog gola. Gosti su poveli u 21. minutu nakon što je Belotti iskoristio odličan centaršut Insignea i matirao Pirića.

I nakon postignutog gola Italijani su imali inicijativu i kreirali su napade u i oko šesnaesterca selekcije BiH. Najozbiljniju šansu u prvom poluvremenu Bajevićevi izabranici imali su u 38. minutu kada je Prevljak šutirao iz okreta, ali dobro postavljeni Donnarumma brani njegov šut. Već u narednom minutu Saničanin je nakon ubačaja iz kornera šutirao pored gola italijanskog tima.

Pred sami kraj poluvremena obje selekcije su imale po jednu priliku za promjenu rezultata.

Početkom drugog poluvremena oba tima su imala šanse za pogodak nakon slobodnih udaraca, međutim mreže su mirovale. U 61. minutu Acerbi je iz dobre prilike šutirao pokraj Pirićevog gola. 

Pitanje pobjednika u ovom meču rješeno je u 68. minutu kada je Berardi nakon odličnog centaršuta drugi put večeras zatresao Pirićevu mrežu.

Nakon povrede Saničanina BiH je u 85. minutu ostala s igračem manje na terenu jer je selektor Bajević prethodno iskoristio svih pet dozvoljenih izmjena.

Pred sami kraj utakmice Bernardeschi snažnim udarcem pogađa prečku reprezentacije BiH, a potom u sudijskoj nadoknadi priliku za novi gol propušta i Insigne.

BiH u 2020. godini nije uspjela upisati niti jednu pobjedu, a porazom od Italije oprostila se i od Lige A, te će od naredne godine nastupati u Ligi B sa nešto slabije rangiranim evropskim selekcijama, što je u ovom trenutku vjerovatno bolje za nacionalnu selekciju BiH koja prolazi kroz težak period loših rezultata i promjene u igračkom i trenerskom kadru.

Aktuelnom selektoru BiH Dušanu Bajeviću ovo je bila posljednja utakmica na klupi bh. tima.

(NovaSloboda)


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 2020. godinu završiila je bez pobjede.

Prvi put nakon18 godina Zmajevi u 12 mjeseci nisu uspjeli otvariti pobjedu. Posljednji put identičan scenario desio se 2002. godine.

U posljednjoj utakmici Lige nacija, u susretu šestog kola, Italija je na Grbavici, bez prisustva gledalaca, Bosnu i Hercegovinu pobijedila sa 2:0.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen