Montag, 16. November 2020

Novi poraz: Holandija savladala Zmajeve

 

Liga Nacija

Holandija- BiH 3:1 (2:0)
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Francois Letexier (Francuska)
Strijelci: 1:0 Wijnaldum 6, 2:0 Wijnaldum 14, 3:0 Depay 56, Prevljak 63
Žuti kartoni: Klaassen (Nizozemska), Todorović, Saničanin (BiH)

Holandija: Krul, Dumfries (od 64. Hateboer), De Vrij, Blind, Wijndal (od 79. Van Aanholt), Klaassen, Wijnaldum (od 64 Van de Beek), F. De Jong, Berghuis (od 89. Stengs), L. De Jong, Depay (od 78. Promes)   Selektor: Frank De Boer

BiH: Šehić, Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Cimirot, Krunić (od 78. Rahmanović), Pjanić (od 90. Ziljkić), Višća (od 78. Tatar), Gojak (od 61. Danilović), Hodžić (od 61. Prevljak)  Selektor: Dušan Bajević


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u gostima od Holandije s 3:1, u susretu petog kola Lige nacija.

Domaća selekcija u prvom poluvremenu je u potpunosti deklasirala izabranike Dušana Bajevića, koji su na kraju prvog poluvremena gubili s 2:0, iako je prednost Holandije mogla biti i veća.

Golove za domaći tim u prvih 45. minuta postigao je Georginio Wijnaldum u 6. i 14. minuti.

Najbolju priliku za BiH u prvom poluvremenu propustio je Miralem Pjanić, koji je u 13. minutu neometan loše šutirao.

Holanđani su početkom drugog poluvremena nastavili dominirati na terenu i dolaze do trećeg gola u 55. minutu kada je strijelac bio Memphis Depay.

Nakon ulaska Smaila Prevljaka i Vladana Danilovića reprezentacija BiH je zaigrala dosta bolje, te u 63. minutu uspjela postići pogodak, a strijelac je bio upravo Prevljak.

Do kraja meča BiH je pokušavala doći do drugog gola, ali mreže su mirovale.

Posljednji meč u A Ligi nacija BiH će odigrati za tri dana u Sarajevu protiv selekcije Italije. To će ujedno biti i posljednji meč Dušana Bajevića na klupi bh. selekcije.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen