Sonntag, 15. November 2020

Oproštaj od kupa

 


Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine: Velež dominirao, Široki prošao dalje

Velež – Široki Brijeg 0:1 (0:1)

Stadion Rođeni.

Sudija; Admir Musić (Sarajevo)

Žuti kartoni: Ćosić, Radovac (V), Radeljić (ŠB)

Strijelci: 0:1 S. Jurić (38′)

Velež: Bogdanović, Bihorac, Pršeš (od 46′ Brandao), Ćosić, Ovčina (od 60′ Cvijanović), Osmić (od 81′ Zvonić), Ferreyra Dario (od 60′ Radović), Vehabović (od 72′ Anđušić), Ćivić, Radovac, Mulić.

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Grgić, Ćorić, Jurilj, Jović, Stanić, Radeljić, Vukoja, S. Jurić (od 74′ Vukoja), M. Jurić.


Velež je u preostaloj utakmici osmine finala Kupa BiH imao više prilika za golove, ali je Široki Brijeg iskoristio jednu i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH, gdje su već ranije mjesto obezbijedili Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Tuzla City, Borac, Klis i Zvijezda 09.

Velež je protiv Širokog Brijega, krenuo napadački, a od 5. do 11. minute prilike su imali Pršeš, Vehabović i Osmić, ali bez većih opasnosti po gol Miškića.

Potom su uzvratili gosti, preko Grgića, a udarce prema golu Miškića uputili su Ćosić, Mulić i Ovčina, čiji šutevi završavaju pored gola.

U 22. minuti najpovoljnija prilika za Velež. Vehabović je odlično centrirao, a šut glavom Mulića zamalo je otišao iznad prečke.

O nadmoćnosti Veleža govori i podatak da je u prvih 20 minuta omjer udaraca na gol bio 10:1, ali mreža gostiju ostaje netaknuta.

Redaju se šanse za Velež, a udarci Vehabovića, Osmića i Ovčine nemaju dovoljno preciznosti.

Kazna za silne promašje domaćih stigla je u 38. minuti. Iz brzog kontranapada, Jurilj se našao sam ispred golmana Bogdanovića, šutirao je pravo u njega, lopta se odbila do Stipe Jurića, koji je šalje u mrežu – 0:1.

Pet minuta kasnije, Stipe Jurić bio je brži od odbrane Veleža, ali je Bogdanoivić sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.

I u nastavku, Velež više napada, stvara prilike, ali nema promjene rezultata.

Mulić se u 59. minuti, našao sam pred golmanom Miškićem, koji odlično interveniše i spašava svoju mrežu.

U 60. minuti, samo što je ušao u igru, u prilici je Cvijanović, a Miškić i iz ove situacije izlazi kao pobjednik. Isti igrač je, osam minuta kasnije, iskosa snažno šutirao, lopta odlazi visoko iznad prečke.

Gosti su u samom finišu utakmice potpuno umrtvili igru, znalački braneći prilaz svom golu, a i Veležovi napada nemaju jačinu.

Dva minuta prije kraja regularnog toka utakmice, poslije kornera, Čivić je šutirao iz teške pozuicije, a lopta zamalo odlazi pored stative. Minut kasnije, velika prilika za goste, ali je Pervan iz neposredne blizine poslao loptu pored gola.

(novasloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen