Sonntag, 22. November 2020

Svjetski tim ekstravagantih tipova

 


Mogli bi komotno napisati: upadnih, posebnih, čudnih, originalnih, blesavih, suludih, apsurdnih itd. Da su igrali u isto vrijeme, u fudbalu bi bio haos. Ovako, svaki od njih je obilježio, ili još obilježava neko svoje vrijeme. I ostaju u pamćenju.

Max Kruse trenutno igra veliku sezonu za Union Berlin u Bundesligi, a na listi strijelaca izjednačen je sa Erlingom Halandom i Thomasom Müllerom (8 golova i asistencija).

Hoće li ga Jogi Löw vratiti u reprezentaciju nakon izbacivanja 2016. godine? Kruse o takvoj mogućnosti piše na internetu: „Mislim da me Jogi više neće zvati. U svakoj utakmici ja mogu napraviti sedam asistencija i postići tri gola. "

Kruse bi sa ovim trebao biti u pravu. U tom smislu napravljen je izbor za svjetski tim fudbalskih hazardera i šiša specijalista.



José Luis Chilavert (55). Bivši golman Paragvaja imao je za golmana malo čudan hobi: volio je i sam postizati golove, a dao ih je oko 60 iz penala i slobodnih udaraca, bilo za svoj za klub ili reprezentaciju. A onda skandal 1994. godine, kada je udario jednog skupljača lopti. Slijedila je kazna, tri mjeseca zatvora uslovno. Danas je televizijski ekspert.


Sergio Ramos (34). Igrati protiv Realovog Ramme jednako je ugodno kao i trkati se protiv kamiona. U dosadašnjoj karijeri dobio je 220 žutih i 25 crvenih kartona. U finalu Lige prvaka 2018. nokauitirao je zvijezdu Liverpoola Salaha i golmana Kariusa. Potpuno je tetoviran. Navodno, privatno je vrlo ugodan. Ima četvero djece.


Tony Adams (54), legenda Arsenala, ako je bilo potrebno, igrao je i obliven krvlju. Jednom je sjedio u zatvoru 3 mjeseca jer je bio pijan i parkirao automobil na zidu jedne kuće. Danas je suhi alkoholičar. Osovao je jednu zakladu za ovisnike od alkohola.


Vinnie Jones (55) je najprljaviji odbrambeni igrač svih vremena Štipao je igrača "Gazza" Gascoignea tokom igre za “mekane” dijelove tijele i psovao mu tokom čitave utakmice, nazivajući ga: "Debeli gad." Vinnie, sjekira, prodavao je video zapise svojih najbrutalnijih faulova. Danas ovaj Englez snima prave filmove u Hollywoodu, uključujući i horore.



Paul Gascoigne, 53 godine. Engleska voli šaljivdžije. Kad ga je nacionalni trener Robson nazvao "glupim kao četka", na trening je došao četkom. Pokazao sudiji žuti karton koji mu je ispao iz džepa. U posljednje vrijeme: alkoholni ekscesi.


Max Kruse (32). Bio je strijelac broj jedan u svim svojim prethodnim klubovima. Iz reprezentacije ga je izbacio Jogi Löw 2016. godine nakon zabava i pokera. Inscenirao se na internetu s kockanjem i pušenjem šiše. Veoma je discipliniran na treninzima i utakmicama. Postoje li dva Krusea?


Diego Armando Maradona (60). Genijalan, skandalozni debeljko, najšarmantniji lažov u istoriji fudbala nakon pogotka rukom na Svjetskom prvenstvu 1986. godine, nazvanog („Božja ruka“). Načet je opasno nakon korištenja droga i alkohola. Imao je operacija glave na rođendan (30. 10).


George Best († 59). Najbolji igrač Sjeverne Irske, Beatle među fudbalerima čarobnjacima. Poznat po svojoj izreci: „Potrošio sam puno novca na alkohol, žene i brze automobile. Ostatak sam protratio...” Bivša zvijezda Manchester Uniteda, umro je 2005. godine.


Zlatan Ibrahimović (39) misli da je Bog - i igra tako. Gol makazicama sa 40 metara! Golovi postignuti petom! Želio je ostati u Parizu, pod uslovom da Eiffelov toranj zamijene njegovim kipom. Sada je superstar u AC Milanu.


Eric Cantona (54), kao Francuz zakačio se sa svima u Manchester Unitedu: sa trenerima, šefovima, pa čak i navijačima. Legendarno je ostalo zabilježeno: Nokautirao je jednog gledaoca kung-fu udarcem, i zbog toga skoro završio u zatvoru. Kasnije je postao svjetski prvak u fudbalu na pijesku, a sada je glumac.


Mario Balotelli (30) pozirao je golog torzoa, nakon što je postigao pobjednički gol u utakmici Italije protiv Njemačke, u polufinalu Evropskog prvenstva 2012. godine. Inače uglavnom pravi nerede, npr. bacanje pikada na omladinske igrače, i skandale, dolazi prekasno, ili nikako, na treninge, pa čak i na utakmice. Sada je bez ugovora.

(bild)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen