Sonntag, 15. November 2020

Slike dana širom svijeta

 


Zbog pooštrenih mjera Corone, kao i u velikom dijelu Evrope, nije dopušten dolazak navijača na tribine stadiona. Za utakmicu holandske Eredivisie između SC Heerenveen i FC Emmen, na tribinama stadiona Abe Lenstra, umjesto navijača našlo se 15.000 medvjedića u dresovima ekipa.


U Georgetownu (Malezija), djeca nose zaštitne maske za usta i nos i voze bicikle po kišnom vremenu. Od 1. avgusta 2020. godine, zbog širenje koronavirusa, u Maleziji je obavezno nošenje maski na javnim površinama i u javnom prevozu.


Francusko-švajcarski Street Arts umjetnik Saype pozira na svom umjetničkom djelu u Istanbulu (Turska), u sklopu projekta "Beyond Walls", gdje je lak sprejom oslikao stvaranje "ljudskog lanca".


Klub navijača Torcida Split (Hrvatska) proslavio je svoj 70. rođendan, a povodom ove godišnjice Torcida je točno u ponoć pripremila spektakl s vatrometom i bakljama. Torcida Split brojčano je najveći i najstariji klub navijača tradicionalnog hrvatskog nogometnog kluba HNK Hajduk Split.


Kašmirci se okupljaju oko kuće oštećene u jednoj pucnjavi. Dvoje osumnjičenih pobunjenika ubijeno je tokom razmjene vatre koja je izbila nedugo nakon dokaza o prisustvu pobunjenika u predgrađu Srinagara u Indiji.


Surfer jaše na velikom talasu u Praia do Norte u Nazaréu (Portugal).


Žena sjedi u vagonu podzemne željeznice u Parizu i drži balon Winnie the Pooh. Da bi se zaustavilo širenje virusa korone, u Francuskoj je 30. oktobra stupilo na snagu dalekosežno ograničenja izlaska.


Umjetnost osvjetljavanja: Bivši Hüttenweg Phoenix-West u Dortmundu, kao i mnoge druge industrijske zgrade u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, umjetnički je osvjetlio umjetnik svjetla Thorsten Pfister u sklopu projekta "Lichtkunst.Ruhr".

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen