Montag, 9. November 2020

Pobjeda Rođenih protiv Širokog Brijega

 







Premijer liga BiH, 14. kolo:

Velež – Široki Brijeg 2:1 (0:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)

Žuti kartoni: Radovac, Bobić (V), Pervan, Obšivač (ŠB)

Strijelci: 1:0 Čivić (50′), 2:0 Radovac (53′), 2:1 Stipe Jurić (78′)

Velež: Bobić, Zeljković, Pršeš (od 76′ Osmić), Ćosić, Cvijanović (od 64′ Ovčina), Brandao, Anđušić (od 64′ Vehabović), Ferreya Dario, Ćivić, Radovac, Mulić (od 88′ Zvonić).

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić (od 87′ Knežević), Obšivač, Ćorić (od 68′ Jurić), Mašić, Angelov (od 56′ Jurilj), Jović (od 68′ Ikić), Marić, Stanić, Jurić, Pervan (od 56′ Pervan).


Idealni uslovi za igru dočekali su danas aktere herceovačkog derbija na stadionu Rođeni, a na kraju su se radovali fudbaleri Veleža, koji su golovima Čivića i Radovca došli do vrijedne pobjede. Poraz gostiju ublažio je Jurić.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva prilika za Velež u 5 minuti, kada je Mulić odlično izveo slobodan udaraca, lopta je zakačila jednog gostujućeg igrača i završila u korneru.

Tri minuta kasnije, nova prilika za Mulića, njegov šut brani Zlomislić.

U 13. minuti, sreća je bila na strani gostiju. Brandao je u istoj minuti pogodio stativu, a drugi njegov udarac zamalo je promašio mrežu.

Redaju se napadi i prilike Veleža, a u 16. minuti “lažnjaci” Andušića zamalo nisu rezultirali vodećim golom, ali je  Obšivač na vrijeme intervenisao.

Tek u 18. minuti, pokušaj gostiju, ali je Ćorić zamalo zakasnio na centaršut Angelova.

U 25. minuti, nova šansa za Velež, šut Čivića ne pogađa mrežu. Mulić je, u 30. minuti, ponovo našao u prilici da postigne gol, ali je lopta otišla iznad prečke.

Ofanziva Veležovih igrača donijela im je vođstvo i radost u 50. minuti, Bio je to mat iz dva poteza. U gužvi pred golom gostiju, Mulić je spustio loptu do Čovića, a ovaj poslao iza leđa Zlomislića – 1:0.

Samo tri minuta kasnije, na semaforu je bilo 2:0 za Velež. Brandao je uposlio Radovca, koji šutira sa 18 metara, lopta je okrznula Mulića, prevarila Zlomislića i završila put u mreži – 2:0.

U 73. minuti, Vehabović i Ovčina izveli su lijepu akciju, a šut Ovčine završio je iznad prečke.

Prva ozbiljnija akcija gsotiju, rezultirala je golom u 78. minuti. Na centaršut Ikića, natrčao je Stipe Jurić i poslao je iza leđa Bobića – 2:1.

U 80. minuti, šansa za Velež, kada je Radovac sa 20.tak metara silovito šutirao, a lopta koji centimetar preletjela iznad prečke. Šest minuta kasnije, pokušao je Ovčina, ali je Zlomislić odbranio njegov udarac glavom.

U posljednjim trenucima utakmice, Vehabović je, poslije lijepo istrčane kontre, šutirao, a lopta za koji centimetar otišla poerd stative.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen