Dienstag, 25. Oktober 2016

Naša raja u svijetu: Ramo Begović junak Düsseldorfa




Pravi junaci su iz kamena isklesani, kao što je Ramo Begović (25) iz Düsseldorfa, Njemačka.Ovaj momak se predstavio cool, više nego hladna rijeka Rajna. Po zanimanju recepcionar na hotel- brodu „Amadeus Silver III“, svoj život je stavio na kocku, kako bi spasio tuđi život. Ali, naša raja su takva.
Jednoj djevojci, dok je išla preko Oberkasseler mosta u Düsseldorfu, iznenada je, prilično nespretno, ispao mobitel iz ruku. I dok je pokašala da ga uhvati, zajedno sa mobitelom, sa devet metara visokog mosta, sunovratila se u rijeku. U isto vrijeme Ramo Begović je vozeći biciklo pored rijeke, ugledao djevojku kako pada sa mosta u vodu. Bez razmišljanja je ostavio biciklo i trčući preko u blizini usidrenog hotel-broda “A-Rose”, skočio u vodu, zgrabivši usput jedan spasilački kolut. U vodi je čvrsto dohvatio djevojku, i stavivši joj spasilački kolut preko glave, spasio je od sigurnog davljenja. Nakon 12 minuta borbe sa talasima, stigli su vatrogasci i oboje ih izvukli iz hladne vode.  Potpuno podhlađeni, prebačeni su u jednu bolnicu.
Ramo je još u bolnici izjavio, kako je za njega bilo sasvim logično, da bez razmišljanja poduzme nešto tako, dodavši kako se dobro osjeća. Nakon 18 sati izašao je iz bolnice i uputio se pravo na svoje radno mjesto, na recepciju na brodu. Stanje spašene djevojke je također bolje.
Naravno, novine su pune izvještaja o hrabrom junaku, Rami Begoviću, te se i mi ovom prilikom priključujemo čestitkama za građansku hrabrost.
(izvor:express)
(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen