Sonntag, 2. Oktober 2016

Akcija mladih Mostara „IZBORI se za Mostarˮ




Udruženja građana Mostara koja se bave pitanjima mladih: Agencija lokalne demokratije Mostar, Vijeće mladih grada Mostara, OKC Abrašević i Udruženje mladih psihologa organizovali su danas u tom gradu akciju pod nazivom „IZBORI se za Mostarˮ.
U okviru akcije, građani Mostara imaće priliku da glasaju od 10 do 19 sati na tri biračka mjesta: Španski trg, Trg Musala i plato ispred Mepas Mall-a.
Govoreći o toj inicijativi, glasnogovornica Vijeća mladih grada Mostara Tajma Tiro kazala je kako su željeli da pitaju građane šta oni misle o svemu, te su pripremili glasačke listiće sa četiri simbolična pitanja.
„Podstaknuti činjenicom da je Mostar jedini grad koji nema lokalne izbore, odlučili smo se na jednu ovakvu inicijativu koja podstiče isključivo od mladih ljudiˮ,naglasila je Tiro, dodavši kako žele podršku svih građana jer je ovo, kako je kazala, zajednički problem.
„Želimo poručiti da Mostar ima budućnost i nadamo se velikoj podršci građanaˮ, zaključila je glasnogovornica Tiro.
Organizatori su istakli kako je akcija „IZBORI se za Mostarˮ isključivo inicijativa mladih građana grada Mostara bez političkih i stranačkih utjecaja, te da ni na kakav način nema namjeru da ometa niti utiče na izborni proces i izborne rezultate.
Dodali su kako je ovo prilika da savjesni građani Mostara prekinu agoniju i pošalju jasnu poruku da imaju pravo da biraju i da budu birani, da imaju pravo na funkcionalnu vlast i da imaju pravo na grad.
(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen