Sonntag, 2. Oktober 2016

Bolji dani dolaze: Velež deklasirao Novi Travnik



Ibro Rahimić na najbolji način vratio se na klupu Veleža i nagovijestio da za Mostarce dolaze bolji dani. Kerim Tatar je hat-trickom bio najbolji igrač Veleža u ubjedljivoj, prvoj, pobjedi Rođenih u ovom prvenstvu. Četvrti gol za domaće postigao je Zvonić.
Da je smjena Avde Kalajdžića i povratak Ibre Rahimića na čelo stručnog štaba Veleža pun pogodak nove Uprave pokazalo se na početku utakmice protiv posljednjeplasiranog Novog Travnika.
Rođeni su ofanzivno krenuli prema golu gostiju i već u 8. minuti zatresla se mreža Palalića. Akciju je započeo Ajkunić, koji je centrirao s lijeve strane, golman gostiju slabo je procijenio let lopte, na koju je natrčao Tatar i poslao je u nebranjenu mrežu – 1:0.
I poslije vodećeg gola, Rođeni nastavljaju sa stalnim atacima na gol Palalića, bilo je više prilika za povećanje vođstva i pravo je čudo kako se još koja lopta nije našla u mreži  gostiju.
Velež je napadački nastavio i u drugom nastavku. Prvu priliku za povećanje rezultata imao je Bebanić u 58. minuti, ali je njegov šut završio iznad prečke.
Odličnu igru, domaći su krunisali drugim golom u 63. minuti, a u strijelce se po drugi put upisao Tatar – 0:2.
Četiri minuta kasnije, na sceni je ponovo Tatar, koji lijepu akciju svog tima završava hat-trickom – 3:0.
Golijada Rođenih nastavljena je u 87. minuti, kada se u šesnaestercu gostiju najbolje snašao Zvonić i poslao loptu iza leđa nemoćnog Palalića – 4:0.

Stadion u Vrapčićima.
Sudija: Marin Pavlović (Ljubuški)
Žuti kartoni:
Strijelci: 1.0 Tatar (8’), 2:0 Ttrar (63’), 3:0 Tatar (67’), 4:0 Zvonić (87’)

Velež: Voloder, Mahinić, Jazvin, Bebanić (od 57’ Isić), Lukomirak, Avdić (od 75’ Ćemalović), Količić, Tatar, Ajkunić (od 64’ Ovčina), Papaz, Zvonić.

Novi Travnik: Palalić, Hafizović, Jusić, Šehić (od 82’ Džaja), Vujica (od 56’ Heco), Rezdeušek (od 75’ Silajdžija), Seferović, Jurčević, Mamuša, Benca, Mahić.


(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen