Montag, 15. Februar 2016

Mostar: Plesna revolucija





Žene nisu same - jedna milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama
Mostar, 14. februara 2016. godine
Pokretom tijela, svako živo biće izražava svoju slobodu, a na ovaj način stajemo uz žrtve i time prekidamo tradiciju nijemih promatrača
U sklopu kampanje protiv nasilja nad ženama "Jedna milijarda ustaje", Vijeće mladih Grada Mostara i Podružnica psihologa Hercegovina organizirali su danas u Mostaru "plesnu revoluciju".
Organizatori su istaknuli kako plesom na Španjolskom trgu i u Mepas Mall-u žele poslati jasnu poruku protiv nasilja te podići svijest ljudi o ovom problemu.
"Pokretom tijela, svako živo biće izražava svoju slobodu, a na ovaj način stajemo uz žrtve i time prekidamo tradiciju nijemih promatrača", naveli su organizatori.
''Statistike su zaista poražavajuće, jedna od tri žene na planeti doživjet će neki oblik nasilja tijekom svog života. Ovom 'plesnom revolucijom' želimo dignuti glas protiv toga te pokazati svim ženama da nisu same'', kazala je u ime organizatora Tajma Tiro.
Osim "plesne revolucije", u Mostaru će, kako je dodala, u ponedjeljak biti održana i diskusija na temu "Šuti i trpi: Tihi suučesnici u nasilju nad ženama".
''Jedna milijarda ustaje'' ('One billion rising') je već dobro poznata kampanja protiv nasilja nad ženama, čija pokretačica je Eve Ensler, autorica knjige 'Vaginini monolozi'. Svjetskoj kampanji koja se obilježava 14. veljače, četvrtu godinu zaredom pridružuje se i Bosna i Hercegovina.

(bljesak.info)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen