Montag, 8. Februar 2016

Denver Broncosi osvojili Super Bowl











U pedesetom izdanju Super Bowla, finalu američkog fudbala, Denver Broncosi pobijedili su favorizovane Carolina Pantherse sa 24:10. Na taj način, Denver Brocosi su, po treći put, osvojili finale NFL.
Predvođeni svojim „Quarterbeckom” Peyton Manningsom, Denver Broncosi su se po osmi put našli u finalu. Zahvaljujući veoma jakoj odbrambenoj igri, tokom čitave utakmice nisu dozvolili Panthersima da zapravo ni dođu do igre. Na poluvremenu su Broncosi vodili sa 13:7, a odlučujući momenti susreta bili su, kada je njihov igrač sa „touchdownom” postigao 22:10, a nakon toga, sa još dva poena, postavili konačni rezultat 24:10.
Za najboljeg igrača susreta proglašen je Von Miller, odbrambeni igrač Denver Broncosa.
Peyton Manning nakon finala nije rekao ništa o eventualnom završetku karijere. Zamolio je sve da još jedno vrijeme sačekaju na njegovu odluku. On, inače, ima ugovor sa Denver Broncosima do kraja sljedeće sezone.
Sa 39 godina, Manning je najstariji igrač u istoriji NFL, koji je osvojio SuperBowl. Pored najnovije titule, sa Indianopolis Coltsima bio je pobjednik 2007. godine.
Pred poöetak finala ameriöku himnu je izvela Lady gaga, a „halftime” show ove godine izveli su Beyonce, Coldplay i Bruno Mars.
(izvor:web)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen