Samstag, 27. Februar 2016

Dječak Murtaza dobio dres od Messija





Slika koja je obišla svijet prije nekoliko sedmica: Jedan afganistanski dječak igra fudbal u dresu napravljenim od plavo bijele kese za smeća, u bojama reprezentacije Argentine, na kome je napisano ime Messi i broj 10. Ova slika je učinila dječaka poznatim u čitavom svijetu. Sada je petogodišnjak dobio poklon života. Originalni Messijev dres, na kome mu je poruku napisao sam Messi.
Dječak Murtaza Ahmadi iz Kabula u Afganistanu je veliki navijač Leonela Messija, a sada i vlasnik vlastoručno potpisanog dresa njegovog omiljenog fudbalera.
„Dječak je dres dobio preko UNICEF-a u Kabulu“, rekao je njegov otac Mohammad Arif Ahmadi.
Jedan dres je od argentinske reprezentacije, a drugi od FC Barcelone. Osim dva dresa, dječak je dobio i jednu fudbalsku loptu. Na dresu mu je Messi napisao: „Con mucho carino, Leo”, „Sa puno ljubavi, Leo”, a fudbal je potpisan sa „Leo”.
Slika dječaka u dresu Argentine, od plavo bijele kese za smeće, sa natpisom Messi i brojem 10, obišla je svijet krajem januara. Dječak je tako mnogo želio jedan dres od Messija, ali porodica nije imala dovoljno novca ni za hranu, a kamoli za nekakav dres. Tada je dječakov stariji brat Humujan došao na ideju sa plastičnom kesom. Napravio improvizovani dres i postavio sliku na internet.
Sa Messijevim dresom se ispunio dječakov san. Dječak ima još jednu veliku želju: Nekad se lično susresti sa Messijem, a dječak zna i zašto: „Messi će mi pokazati kako se zaprave igra fudbal…”
Prilikom preuzimanja dresa u kancelariji UNICEF-a u Kabulu, dječaka su ugostili mladi igrači juniorske reprezentacije Afganistana, s kojima je bio na treningu.
(izvor:spiegel)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen