Montag, 18. Dezember 2023

Velež i Igman podijelili bodove

 








Velež – Igman 1:1 (0:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Josip Martinović (Čapljina)

Žuti kartoni: Mlinarić Vv), Denković, Đorić, Janketić, Ćeman (I)

Crveni karton: Sipović (I)

Strijelci: 0:1 Denković (3′), 1:1 Hrkač (88′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Dino Halilović (od 77′ Emir Halilović), Hrkač, Guliashvili (od 88′ Džafić), Suljić (od 60′ Kuko), Šikalo (od 60′ Pršeš), Haskić, Šturm, Vehabovi (od 88′ Mlinarić), De Oliveira.

Igman: Ćeman, Kenan Hebibović, Oremuš (od 71′ Bojo), Ahmetović (od 57′ Ramić), Anel Hebibović, Sipović, Đorić, Dupovac, Denković, Pirić, Janketić (od 87′ Mešić).


Velež i Igman podijelili su bodove, a izjednačujući gol domaći su postigli u 88.minuti. Velež je bio dominantinji, njegovi igrači šutirali su 26 puta prema golu Ćemana i izveli 19 kornera, ali su gosti iz Konjica odolijevali svim tim napadima do samog finiša utakice.

Šokantan početak utakmice u Mostaru i za igrače i navijače Veleža, jer je Ignman došao u vođstvo.

Igrala se treća minuta, kada su gostiti iz Konjica, poslije drugog kornera, postigli gol. U gužvi pred golom, odbrana Veležaloše je intervenisala, loptu je prihvatio Dnković i šutirao, a lopta je ispod ruku Hadžikića završila put u mreži – 0:1.

Samo minut kasnije, mogao je Velež da izjednači, kada je Guliashvilli snažno šutirao, ali se Ćeman bio na mjestu. Guliashvilli je ponovo, u 16.minuti, bio u prilici, njegov šut završio je pored lijeve stative.

Velež ima više od igre i u 18 minuti, nova prilika da izjednače rezultat, kada je Vehabović snažno šutirao, ali se Ćeman ponovo istakao.

Nova šansa ukazala se domaćinu u 19. minuti, kada je šutirao Dino Halilović, ali je lopta pogodila stativu.

Posljednja prilika u prvom poluvremenu za Velež stvorena je u 45. minuti, kada je Šikalo odlično šutirao, a Ćeman sjajnom intervencijom zaustavio loptu ispod same prečke.

I u drugom poluvremenu, Velež je imao terensku inicijativu. U 60. minuti, nova prilika za izjednačenje. Poslije centaršuta Oreča, loptu je zahvatio Haskić i lopta je završila iznad prečke.

u 69. minuti, mladi Omar Kuko odlično je uposlio Dinu Halilovića, lopta je zakačila nekog u odbrani Igmana i završila u korneru, koji je ostao neiskorišten.

I kada se činilo da će Velež zabilježiti prvi poraz na domaćem terenu u ovom prvenstvu, domaći su izjednačili. Poslije kornera i gužve u šesnaestercu gsostiju, loptu je zahvatio Ante Hrkač i desnom nogom šalje je u mrežu nemoćnog Ćemana – 1:1. Bio je to prvi gol Hrkača u dresu Veleža i prvi u Premijer ligu BiH.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen