Sonntag, 3. Dezember 2023

Adnan Ćatić ubjedljivo pobijedio Altaya u revanšu

 






Profesionalni bokser Adnan Ćatić (Felix Sturm) je i u revanšu pobijedio Sükrü Altaya.

44-godišnji bivši petorostruki svjetski prvak je tehničkim nokautom u Ludwigsburgu pobijedio pet godina mlađeg Turčina. u devetoj od deset planiranih rundi. Sudija je prekinuo duel nakon što je Altay primio teške udarce i izgledao je ošamućeno. Ćatić je njihov prvi meč u martu inače dobio sa puno više muke, odlukom sudija 2:1, koji je ujedno bio i njegov prvi meč u poluteškaškoj kategoriji. borbu.

Adnan Ćatić je ovom pobjedom proslavio 44. pobjedu u svojoj 53. profesionalnoj borbi, sa sinom Mahirom na ramenima. Petostruki svjetski prvak, koji će krajem januara sljedeće godine napuniti 45 godina, u izjavi nakon meča ostavio je otvorenu mogućnost nastavka karijere.

„Ako bih danas stao, bilo bi to u jednom veoma, veoma lijepom okruženju“, rekao je Adnan. On je, misleći na svoju porodicu, rekao da još ne zna šta ga čeka i da o tome ne odlučuje sam. “O tome ćemo mirno razgovarati. Pustićmo da nam sve to dođe. Imam jednu, ili dvije ponude, ali vidjećemo šta se može još izdržati, a šta od toga isplativo”, objasnio je bokser naših bosanskohercegovačkih korijena, kako su to izvjestili njemački mediji.

(express)

(spagos)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen