Sonntag, 6. Juni 2021

Voz života

 


Život je kao vožnja vozom, sa svim stanicama, obilascima i nesrećama. Ulazimo u voz, upoznajemo svoje roditelje i mislimo da će zauvjek s nama putovati, ali oni će na nekoj stanici izaći, a mi moramo nastaviti putovanje bez njih. U voz će ući mnogi putnici, naši braća i sestre, bratići i sestričine, prijatelji, pa čak i ljubav našeg života. Mnogi će izaći iz voza i za sobom ostaviti veliku prazninu. Za neke nećemo ni primjetiti da su izašli. To je putovanje puno radosti, tuge, pozdrava na sastanku i na rastanku.

Uspjeh se sastoji u tome da sa svakim uspostavimo dobar odnos.

Velika zagonetka je: Ne znamo na kojoj stanici moramo izaći.

Zato moramo živjeti, voljeti, opraštati i uvijek davati najbolje od sebe! Jer kada dođe taj trenutak kada moramo sići s voza i naše mesto ostane prazno, iza nas trebaju ostati samo lijepa sećanja na nas, koja će zauvjek nastaviti putovati u vozu života!!!

Želim ti, da tvoje putovanje svakim danom bude sve ljepše i da u prtljagu uvijek imaš ljubavi, zdravlja, uspjeha i novca.


Hvala svim putnicima u vozu mog života!!! Snažni ljudi znaju kako svoj život mogu držati u najboljem redu. Čak i sa suzama u očima mogu sa smješkom reći: Dobro sam. Ako u to vjeruješ, pošalji ovo na 10 osoba, uključujući i mene. Vidi šta će se dogoditi za 30 minuta. Budi iskren i pošalji to na sve koji su ti protekle godine izmamili osmjeh na licu. Šaljem ti ovo kako bih ti jednostavno rekao: lijepo je što postojiš.

(Dženana/viber/20210602)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen