Montag, 7. Juni 2021

Novi poraz reprezentacije BiH

 


Danska - Bosna i Hercegovina 2:0

Stadion: Brondby

Gledalaca: oko 10.000

Strijelci: Braithwaite 18' 1:0; Cornelius 73' 2:0

Danska: Schmeichel, Larsen, Kjaer (Andersen od 45.), Christensen, Boilesen, Wass (Cornelius 71.), Eriksen (Delaney 59.), Jensen, Skov (Maehle 71.), Braithwaite (Wind od 45.), Dolberg (Poulsen 45.).

Bosna i Hercegovina: Vasilj (Pirić 79.), Saničanin, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gazibegović, Ćivić (Cipetić 61.), Đokanović (Ziljkić 80.), Danilović (Beširović 61.), Hadžiahmetović, Nalić (Prevljak od 52.), Demirović (Nukić 80.).


Fudbalska reprezentacija BiH poražena je danas na Brondby stadionu od Danske sa 2:0. Ovo je bio 13. susret u nizu u kojem BiH nije dobila, a posljednji put smo slavili još u novembru 2019. godine protiv Lihtenštajna.

Nakon dužeg vremena naši reprezentativci su utakmicu za nacionalni tim odigrali pred publikom, te je 8.000 navijača na ovom danskom stadionu napravilo pravi fudbalski ambijent, a sa tribina nije izostala ni podrška za Zmajeve.

Selektor Ivaylo Petev je danas na teren izveo mladu postavu, koju je prvi put kao kapiten predvodio Siniša Saničanin. Ovaj reprezentativac je sa 26 godina bio najstariji bh. igrač u startnoj postavi.

Debitantske nastupe za nacionalni tim ubilježili su i igrači iz Premijer lige BiH Andrej Đokanović i Ajdin Nukić.

U prvom poluvremenu viđen je jedan pogodak za domaći tim. U gužvi u kaznenom prostoru reprezentacije BiH najbolje se snašao Martin Braithwaite koji šalje loptu iza leđa Nikole Vasilja.

Drugi gol Danci postižu u 73. minuti kad je nakon kornera sa desne strane najviši u skoku bio Andreas Cornelius koji precizno šutira glavom za 2:0.

Do kraja utakmice dobre prilike za Zmajeve imali su Smail Prevljak i Ajdin Nukić, ali nisu bili precizni.

(NovaSloboda.ba)

13. utakmica bez pobjede

Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je reprezentacija BiH i 13. utakmicu zaredom ostala bez pobjede. Posljednji trijumf je ostvaren protiv Lihtenštajna u novembru 2019. godine.

Narednu utakmicu reprezentacija BiH igra 1. septembra na gostovanju u Francuskoj u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.



Navijači

Zmajevi su pretrpjeli poraz na terenu, ali su navijači Bosne i Hercegovine odnijeli pobjedu na tribinama, te su tokom svih 90 minuta pružali veliku podršku Zmajevima.

Tim povodom se i N/FSBiH zahvalio BH Fanatikosima na bezrezervnoj podršci tokom cijele utakmice.

"Nogometni/Fudbalski savez BiH zahvaljuje navijačima koji su večeras u Danskoj bodrili bh. reprezentativce, bez obzira na to što su poraženi na stadionu Brondby. Hvala svim navijačima a posebno BH Fanaticosima koji su tokom čitavog susreta stvarali atmosferu koja je igrače motivisala i davala snagu da se bore do posljednjeg sudijskog zvižduka. Sigurno da im nije bilo lako igrati protiv ekipe koja je u top formi, pred početak Evropskog prvenstva, zato se rukovodstvo, stručni štab te igrači još jednom iskreno zahvaljuju svim navijačima na podršci", objavljeno je na zvaničnoj stranici N/FSBiH.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen