Freitag, 18. Juni 2021

Istorijski uspjeh košarkašica BiH na otvaranju Eurobasketa

 

Košarkašice BiH u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu ostavrile su istorijski uspjeh pobijedivši favorizovanu reprezentaciju Belgije rezultatom 70:55.


Naša selekcija igrala je sa sljedećim košarkašicama: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones. Selektor: Goran Lojo.


Izabrenice Gorana Loje nadmašile su sebe i od početka su zaigrale sjajno, cijelo vrijeme imale su prednost i na odmor su otišle rezultatom 30:28.

I u nastavku su naše reprezentativke nastavile sjajnu igru, a četiri minuta prije kraja imale su prednost od plus devet koševa. U posljednjim trenucima utakmice, Zmajice su postigle još šest poena za ubjeljivu pobjedu i senzacionalan start na Eurobasketu, na kome smo se pojavili poslije 22 godine.

U našoj reprezenatciji najbolja je bila Nikolina Babić sa 23 poena, Jonquel Jones je ubacila 13 poena i dodala čak 17 skokova uz tri asistencije, Deura sa deset poena, Delić devet, Marica Gajić osam i Matea Tavić sa 7 koševa.

Kod Belgije najbolja je bila Meeseman sa 24 poena, a istakla se i Allemand sa 13 poena.

U drugom kolu, Bosna i Hercegovina igra u petak u 12 sati protiv Turske.



Grupa C, raspored:

17. juna: Bosna i Hercegovina – Belgija 70:55

Slovenija - Turska 72:47

18. juna, 12:00 sati Bosna i Hercegovina - Turska

15:00 sati Belgija - Slovenija

20. juni, 12:00 sati Bosna i Hercegovina -Slovenija

15:00 sati Turska-Belgija

(sport)


Legendarna Raza: Narode, ovo je za vas

Nakon pobjede protiv Belgije, putem svog Facebook profila oglasila se legendarna Razija Mujanović:

“Narode, mislim da možete biti ponosni. Ovo je za vas! Volim te Bosno i Hercegovino. Radujte se! Idemo dalje”, istakla je legendarna Razija Mujanović, tim menadžer naše ženske košarkaške reprezentacija BiH.

(bhbasket)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen