Sonntag, 20. Juni 2021

Adnan Ćatić pobjedio nakon vruće borbe

 


Put Adnana Ćatića, alias Felixa Sturma (42) nazad, na vrh bokserkog svijeta.

Bivšeg peterostrukog svjetskog prvaka rijetko je jedan meč koštao toliko znoja kao što je to bilo u ovom meču. Temperatura u Universum-Gymu, na Fischermarktu, u hamburškoj ribarskoj luci, bila je gotovo jednako visoka kao i njegove godine. Ali isto tako, Felix Sturm je kuhao na meko, svog protivnika Jamesa Krafta (24).

Oba boksera dala su sve od sebe u meču od deset rundi, u najtoplijoj borbenoj večeri u godini.

"To je za Felixa bilo teško," rekao je kult trener Ulli Wegner (79). Kraft je protiv svog bivšeg idola dao sve od sebe. Držao se, kontrirano. "Kraft me je totalno iznenadio", rekao je, i odao mu počast, bokserski ekspert i bivši svjetski prvak Axel Schulz (52).

Sturm je bio fizički u top formi i postizavao najčistije pogotke u njegovoj drugoj borbi nakon povratka.

Uoči dvoboja generacija, puno se govorilo o jednom mogućem meču protiv Vincenta Feigenbutza (25). Ali Sturm o tome nije želio ništa govoriti, odmah nakon borbe. „Još ništa nije potpisano. A dok se ne potpiše ugovor, ne volim govoriti ni o kakvoj mogućoj borbi."

U uvodnom meču prije meča Sturm - Kraft, Feigenbutz je nokautirao iskusnog Nuhua Lawala (39) u devetoj rundi. Feigenbutz se predstavio dobro pripremljenim, kao rijetko kad. Ali vrućina je pogodila i njega: „Bilo je jako, jako teško boksati. Nikad nisam doživio ovako nešto."

Baš kao ni borbu protiv petostrukog bivšeg svjetskog prvaka. Feigenbutz je odmah samouvjereno rekao: „Prihvaćam svaku borbu. Mlad sam i divlji, i prihvaćam svaki izazov."

Pa sačekaćemo.

(bild)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen