Samstag, 12. Juni 2021

Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

 


Devetogodišnjakinja s Brood-X cvrčkom na nosu, u Springfieldu, SAD. Svake 17. godine ova vrsta cvrčaka masovno se izvlači na površinu zemlje, tamo polože jaja i uginu u roku od nekoliko sedmica. Položena jajašca će ponovo čekati 17 godina da ožive i izađu u život. Barem na nekoliko sedmica.


Španjolski motorista Pol Espargaró priprema se za MotoGP Oakley Grand Prix Italije, u slobodnom treningu na stazi Mugello.


Protesti protiv vlade u Madridu (Kolumbija) doveli su do nereda i sukoba sa policijom. Tri osobe su ubijene u demonstracijama u gradu Cali.


Kaden Brings Plenty dovodi svog konja na start. Indijanci iz čitavih Sjedinjenih Država učestvuju u štafetnoj trci na Memorial Day vikendu, na Sajmištu okruga Osage u mjestu Pawhuska, Oklahoma, SAD.


Ljudi iz Lahorea (Pakistan) zahlađuju se u rijeci. Prema pakistanskoj meteorološkoj službi, temperatura u Lahoreu je proteklih dana dostizala 38 stepeni Celzijusa.


Ledene skulpture djece na plaži New Brighton (UK), koje je kreirao Sand in Your Eye, trabale bi da istaknu važnost globalne konferencije o klimatskim promjenama COP26.


Djevojčica u igri sa mjehurićima sapunice, u blizini mola Santa Monica, Kalifornija, Sjedinjene Države.


Plastične pelete, koje su isplivale na obalu, sa broda kontejnera MV X-Press Pearl oštećenog vatrom, sakupljali su pomorski oficiri i skladištili u vrećama na plaži u Kapungodi (Šri Lanka). Vlasti su pokušale spriječiti potencijalnu ekološku katastrofu kada je brod pod singapurskom zastavom, natovaren hemikalijama, potonuo ispred glavne luke ove zemlje.


Neele Arndt tokom svog nastupa u višeboju, na njemačkom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Westfalenhalleu u Dortmundu (Njemačka).

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen