Dienstag, 29. Juni 2021

Iz cijelog svijeta: nevjerovatni pogledi

Ovdje možete vidjeti redovno ažurirane, neobične fotografije iz cijelog svijeta.


Polja lavande cvjetaju u Solunu (Grčka).



Joga praktičari učestvuju na jednom kursu u New Yorku (SAD) na terasi Edge, koja se na 345 metara smatra najvišom palubom pod otvorenim nebom, na zapadnoj hemisferi. S terase se pruža dobar pogled na Slyline Manhattana.


Uinatam Pataxo, iz plemena Pataxo, protestuje protiv vlade predsjednika Jaira Bolsonara, ispred palače Planalto u Brasiliji (Brazil).


Nakon što se tradicionalna trka konja Royal Ascot prošle godine morala održati bez publike, ove godine se publika vratila na kraljevski travnjak. Visoko društvo sastaje se ovdej punih pet dana i noći, kako bi slavilo i kladilo se na licu mjesta.


Navijač Francuske ispred Allianz Arene u Minhenu. Francuska i Njemačka sastali se u grupnoj fazi Evropskog prvenstva 2021. godine. Pobjednik je bila francuska reprezentacija.


Aktivisti Oxfama sa maskama šefova vlada G7, protestovali su na plaži Swanpool u blizini Falmoutha, tokom samita G7 u Cornwallu u Velikoj Britaniji.


Učesnik nošenja olimpijske baklje u Tokiju u Japanu, prolazi pored umjetničkih djela Yayoi Kusame.


Pješakinja prolazi pored freske u Navi Mumbaiju u Indiji, koja prikazuje medicinsko osoblje na prvim linijama borbe protiv koronavirusa. U indiji je takozvani delta mutant korona virusa u pravom naletu, a slika bi mi moglo poslužiti kao opomena da od virusa i njegovih mutanata, još nema opuštanja.

(web)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen