Samstag, 5. Juni 2021

Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

 


Ruskinje Svetlana Kolesničenko i Svetlana Romashina takmiče se u sinhroniziranom plivanju tokom Evropskog prvenstva u plivanju u Duna Areni u Budimpešti (Mađarska).


Džokej učestvuje u tradicionalnoj trci krava u Tanah Dataru na zapadnoj Sumatri u Indoneziji. Trka pod nazivom Pacu Jawi održava se svake godine na blatnjavim poljima pirinča kako bi se proslavio kraj sezone berbe.


Radnici čiste prozore zgrade u Pekingu u Kini.


Plesači u kan-kan haljinamae poziraju fotografima u Parizu kako bi najavili ponovno otvaranje Moulin Rougea za 10. septembar.


Transportni helikopter Bundeswehra istovara se iz transportnog aviona velikog kapaciteta na aerodromu Leipzig/Halle. Slijetanje prvog aviona sa opremom Bundeswehra označava početak premještanja njemačkog opreme iz inostranog učešća “Resolute Suport”, "Odlučna podrška". Ovim će se završiti njihova gotovo 20-godišnja misija u Afganistanu.


Zlatni retriver Bobby njuši uzorke znoja na Veterinarskom fakultetu Univerziteta Chulalongkorn u Bangkoku na Tajlandu, kako bi otkrio koronavirus.


Na fotografiji se vidi kako Tai Chi vježbači rade svoje vježbe u Pekingu u Kini.


Žena pali svijeću u znak sjećanja na žrtve pandemije COVD-19 u Praškom dvorcu u Pragu, Češka.


Žena posjećuje groblje Nossa Senhora Aparecida u Manausu (Brazil) na Majčin dan. Groblja u Brazilu otvorena su za javnost ovog vikenda prvi put od početka pandemije COVID-19.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen