Freitag, 18. Juni 2021

Adnan Ćatić ponovo u ringu, borba generacija

 



Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, nakon come back borbe i pobjede nad Timom Rostom u decembru prošle godine, spreman je za novi obračun u ringu.

Bivši svjetski šampion (41-5-3) borit će se protiv mlade bokserske nade Jamesa Krafta (19-0-1) u Hamburgu 19. juna, kako pišu njemački mediji.

Oba boksera su pod okriljem promotorske kuće Universum, a meč se već sada najavljuje kao okršaj iskustva protiv mladosti. Ćatić (42) je, naime, čak 18 godina stariji od nekadašnjeg svjetskog juniorskog prvaka Krafta.

Predviđen je meč u 10 rundi. Borba generacija će se održati u Universum Gym, na Hamburger Fischmarktu. Pobjednik ove borbe će dobiti šansi da se uključi u borbe za Svjetskog prvaka.

Sturm se za ovu borbu popeo u jednu veću težinsku klasu. Borba će se odvijati u poluteškoj kategoriji, nakon što je Sturm na istom mjestu, u decembru 2020. pobijedio na bodove, u super srednjoj kategoriji, u meču protiv Tima Rosta.
Ako Felix Sturm želi ponovno nešto postići u profesionalnom boksu, nakon pet godina pauze, prvo mora raditi na svom mjestu na rang listi. Trenutno se na Boxrec international listi nalazi na 82. mjestu u super srednjoj kategoriji. Čak se i u Njemačkoj trenutno nalazi na tek 5. mjestu, iza Brähmera, Härtela, Bauera i Tonija Krafta, Jamesovog brata. James Kraft je trenutno u poluteškoj kategoriji na 107. mjestu na međunarodnoj listi i na 15. mjestu u Njemačkoj.

James Kraft je zasad bez poraza i to borbu čini zanimljivijom jer Sturm apsolutno želi pobjedu, a Kraft želi ostati neporažen. Možda je vrijedno napomenuti da James Kraft trenira u teretani Robina Krasniqija. Njegov trener je Magomed Schaburov, koji je kao trener već stajao u uglu kod Felixa Sturma.

Za Felixa Sturma rezultat ove borbe, protiv mlađeg od braće Kraft, je uspostavljanje trenda. Prvo mora dokazati sebi i svojim navijačima sa čime još raspolaže. Optimalna bi za njega bila jedna pobjeda prije kraja meča. To je postigao već jednom, 2012. godine, ubjedljivim učinkom u meču protiv Sebastiana Zbika, kojega je uspio natjerati na predaju meča nakon 9. runde.


Kako je već najavljeno, spektakl će kod nas prenosti Face TV, u subotu 19. juna, uz komentar Marjana Mijajlovića.

(sport)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen