Samstag, 19. Juni 2021

Sjajne košarkašice BiH pobijedile i Tursku

 



W Eurobasket 2021.

2. kolo: BiH – Turska 64:54

Rezultat po četvrtinama:

BiH - Turska 64:54 (17:8, 10:18, 11:18, 26:10)



Za našu reprezentaciju su nastupale: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.


Ženska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je Tursku u meču 2. kola grupne faze Eurobasketa rezultatom 64:54 te tako ostvarila veliki uspjeh i osigurala plasman minimalno u osminu finala.

Prvu četvrtinu dobile su naše košarkašice, dok su u drugoj i trećoj četvrtini Turkinje bile bolje.

Već na početku odlučujuće četvrte dionice naše igračice su došle do poravnanja, a nošene sjajnom Jonquel Jones došle su do preokreta, vodstva i kasnije mirno priveli meč kraju.

Najefikasnija u našem timu bila je Jonquel Jones koja je ubacila 22 poena uz 15 skokova, a istakla se i Matea Tavić koja je ubacila 14 poena. U redovima Turske najefikasnija je bila Melis Gulcan koja je ubacila 17 poena te imala 14 skokva.

Naredni meč naše košarkašice igraju u nedjelju, također od 12 sati, a protivnik će biti Slovenija koja će danas od 15:00 sati igrati protiv Belgije. To bi vrlo vjerovatno trebao biti i duel za prvo mjesto u grupi.

Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala. Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u grupama odmah završavaju takmičenje. Finalni susret je na rasporedu 27. juna.

(sport)


U drugoj utakmici drugog kola, grupa C: Belgija Slovenija 92:57

(bhbasket)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen