Freitag, 8. Februar 2019

Taj čudesni svijet – slike dana


Dva muškarca pokušavaju da pod svoju kontrolu stave jednog bika. Sve ovo se dešava na godišnjem sajmu „Jalikattu“ u južnoj Indiji. Kako kažu, već prvog dana ove jedinstvene borbe sa bikovima, povrijeđeno je na desetine učesnika.

Na „Las Luminiaris“ proslavi u španskoj zajednici San Bartolome de Pinares, jedan učesnik prolazi kroz vatru, jašući na konju. Stanovnici ovog mjesta na ovaj način održavaju stoljetnu tradiciju u čast Antonija Velikog, zaštitnika seljaka i njihovih životinja. Raznobojni plamenovi trebali bi njihove konje da očiste i zaštite. Razni narodi, razna vjerovanja.

U Brandenburgu u Njemačkoj, Susanne Roch iz Golssena upravo vješa svježe kobasice na štandu u hali, na međunarodnoj Zelenoj sedmici, koja se održava u ovoj pokrajini. Sajam hrane, poljoprivrede i hortikulture prvi put je održan još 1926. godine.

Jedan građevinski radnik upravo kupuje hranu u kiosku. Kineska privreda je u 2018. godini rasla sporije nego u zadnjih 30 godina. Kineska vlada nastavlja i dalje da se bori sa velikim dugovima i ekonomskim ratom sa SAD.

Pakistanski dječak sjedi na traktorskoj prikolici natovarenoj karfiolom. Upravo je stigao na pijacu voća i povrća u Lahoreu, drugom po veličini gradu u Pakistanu.

Pravoslavni hrišćanin kupa se u jezeru po imenu Ozero Telbin kod Kijeva. Tako on proslavlja „Epiphanias“, ukazanje gospodnje. Ronjenje u hladnoj vodi trebalo bi da podsjeća na Isusovo  krštenje i simbolično pomaže kod pranja grijeha.

U provinciji Jiangsu u Kini, na stanici je kao na startu neke trke postavljeno više desetina brzih vozova. Oni su spremni za novogodišnje putovanje, kada tokom praznika na put kreće više miliona Kineza istovremeno i odjednom.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen