Samstag, 23. Februar 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana


Zima, oblačno, maglovito, sa smogom, po čitavom svijetu. Jena žena u šetnji slika zamagljenu luku u St. Petersburgu u Rusiji.

A jedan indijski vjernik u vrijeme svečanosti Kumbh Mela, pravi jedan snimak iz blizine, za uspomenu i sjećanje.

U vrijeme zimskog karnevala u blizini kampusa Univerziteta Wisconsin u Madisonu, posjetioci hodaju preko zaleđenog jezera, obilazeći oko Kipa slobode, koji kao da viri samo svojim vrhom iz zaleđenog jezera. U stvari, radi se o replikma dva dijela ovog kipa, dva dobro napuhana i za led učvršćena balona.

Učesnici proslavljaju svečanost „Greberg Sudiro“ u Surakarti u Indoneziji, koja se održava neposredno prije kineske Nove godine, koja, inače, počinje 5. februara.

Opet u Rusiju, tačnije u Moskvu, na stepenice katedrale Hrista spasitelja. Jedan radnik odmrzava zaleđene stepenica na ulasku u katedralu, prije nego što prispiju posjetioci i vjernici. Ova katedrala se smatra centralnom crkvom Ruske pravoslavne crkve.

Petogodišnja ženka vučjaka po imenu Giola, leži na snijegu, sa sunčanim naočalama na očima. Sve se dešava na završetku jednog dana za obuku pasa, tokom koje se psi obučavaju kako spašavati nastradalu iz snježnih lavina. Zbog blještavog sunca, psima se stavljeju ovakve zaštite za oči, barem tokom pauze.

U Münchenu, na vodama tamošnjeg English Gardena, surferi obavljaju svoje aktivnosti, dok pejsaž lagano tone u snijeg.
(web)
Smail Špago


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen