Freitag, 15. Februar 2019

Bilo nam je lijepo u Sarajevu...


Gašenjem Olimpijskog plamena, te oficijelnim i zabavnim programom, danas će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 (EYOF).
Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić kazao je juče na press konferenciji da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja, kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a.
Istakao je da je u oficijelnom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi takmičari, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava i gašenje Olimpijskog plamena.
Predsjednik Koordinacione komisije EYOF-a Jozef Liba naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne utiske svih učesnika i da nisu imali nikakve pritužbe u vezi s organizacijom sportskih događaja.
Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019 predstavlja jako dobar preduslov za budući razvoj zimskih sportova u BiH.
Izrazio je nadu da će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva sutra pokazati gostoprimstvo kako bi se takmičari i ostali gosti ponovo vratili u Bosnu i Hercegovinu.
Zamjenik direktora EYOF-a 2019 Natko Sudžuka istakao je da u organizacionom smislu sve protiče u najboljem redu i da do sada nisu imali nijednu grešku.
Pozvao je sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i iz drugih dijelova BiH da u što većem broju danas prisustvuju ceremoniji zatvaranja EYOF-a 2019.
Svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a 2019 biće održana večeras u 19,30 sati ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen