Freitag, 15. Februar 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana


Brico u Lahoreu, Pakistan, brije mušteriju na otvorenom, okružen gustim smogom. U zimskom periodu, kvalitet vazduha u južnom Pakistanu dostiže veoma nizak nivo.

U isto vrijeme u jednoj tekstilnoj fabrici u Karachiju, takođe u Pakistanu, radnik, tkalac, provjerava kvalitet prediva na tkalačkom stanu.

A u susjednoj Indiji, vojnici obavljaju probe za proslavu Dana repuiblike, koji je proslavljen, kao i svake godine, 26. januara.

Iz Azije u Južnu Ameriku, tačnije u Brazil, gdje je krajem januara pukla brana u blizini grada Brumadinho. Brana je pripadala jednoj od najvećih rudarskih kompanija u zemlji, a lavina vode i mulja uzrokovala je smrt više desetina osoba, i nestanak na stotine, za kojima se još traga. Osim toga, strahuje se i od izlivanja opasnih otrovnih materija.

Marsha Tjeerdsma iz Springfielda, Južna Dakota, uređuje svoj mačka „Hott Todyja“ prije nego što ga pokaže na 43. godišnjem Saint Cat Cityu Showu u St. Paulu, Minnesota.

A u iračkom gradu Najafu, tradicionalna borba pijetlova. Dok se zaštitnici životinja zgražaju nad ovakvim slikama, tamo se borbe pijetlova koriste za zabavu, ali i za klađenje.

I na kraju pregleda nešto lijepo. Jedna posjetiteljka u indonezijskoj provinciji Aceh, pravi selfi u moru cvjetova.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen