Sonntag, 17. Februar 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana


Na jednoj zabavi pod nazivom „Tough Guy Event“ koje je održana u Wolwerhamptonu u Engleskoj, učesnici su morali savladavati najluđe prepreke, pri čemu ih je bio znatan boroj. Čak oko 300. Tu su bile uključena voda, vatra, tunel i blato. Kao što se vidi iz slike u prilogu.

A u jednom jezeru u blizini Pekinga, jedna radoznala patka, desno na slici, sa interesovanjem posmatra čitav niz žutih brodova sa izgledom patke. Da li je prava patka išta skontala, ili prepoznala, nikad se neće ni saznati.

U tragediji srušene brane u mjestu Brumandinho u Brazilu, prema nezvaničnim podacim poginulo je preko 60 osoba, a za 292 se još traga. Jedan spasilac, nakon akcije spašavanja gleda, i izgleda bespomoćno, nakon svega što je vidio

U brodogradilištu u gradu Dhaka, koji se nalazi pored rijeke Buriganga u Bangladeshu, radnici istovaraju teški čelični lim. Čak 28 brodogradilišta zauzimaju 30,96 hektara zemljišta u proiobalju ove rijeke, već punih 50 godina. Nemaju nikakvog odobrenja, niti uputstava kako da zaštite okolinu na obali rijeke, nego čak šta više, ponegdje duboko zadiru i u samu rijeku, smanjujući joj plovnost.

U Minneapolisu se već dugi niz godina održava jedna nekonvencionalna tradicija. Tom Grotting ispred svoje kuće poreda oprane farmerke, i pušta ih da se zamrznu. Njegova supruga u šali dobacuje kako će je uskoro zvati žena Frozen pants, žena od tipa sa ledenim pantalonama.

Iz Indije, skoro redovno slične slike. Jedan stari Indijac je malo prikunjao u starom gradu u New Delhiju, i našao zgodno, malo neobično mjesto da baci jedno kratko podnevno spavanje.

U Londonu, članovi Kraljevske konjičke artiljerije, reprezentativne jedinice britanske vojske, pripremaju se za odavanje počasti kraljici Elizabeti II. U čast godišnjice njenog stupanja na prijesto, ispaliće 41 počasni plotun.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen