Samstag, 2. Februar 2019

Supertalenat protiv rekordera


Jared Goff (24) će u superbowlu igrati protiv Toma Bradyja (41). Biće to pravi duel generacija.
Obojica potiču iz istog područja, iz okoline San Francisca. Tom Brady je odrastao južno od grada, a Jared Goff sjeverno. Da su iste starosti, vjerovatno bi još u vrijeme studentskih dana igrali jedan protiv drugog. Međutim Bradyja i Goffa, oba igraju poziciju vođe navale, Quarterbecksa, dijeli 17 godina, i njihova starosna razlika je velika tema u danima pred Superbowl, koje se igra u noći sa nedelje na ponedeljak.
Brady sa njegovim New Englands Patriotsima nastupa protiv Goffa i Los Angeles Ramsa.
Naravno, tokom utakmica američkog fudbala, gledaoci manje-više, najveću pažnju posvećuju igri Quarterbecksa, ali će ovog puta ta pažnja biti još veća. Jer, nastupa etablirani uspješni model, protiv jednoga, koji puno obećava u budućnosti.
Patriotsima je ovo treće finale zaredom. Godine 2017 su odnijeli titulu, a 2018. godine su poraženi u finalu.
Tom Brady će se po deveti put naći u Super Bowlu, a od toga po treći put uzastopno.  Ove godine niko o Patriotsima nije puno ni pričao. Činilo se kao da su već ispričana i pročitana priča.
Sve oči su tokom prvenstva bile uprte u Ramse, koji u svojim redovima imaju jednog Goffa, koji važi kao supertalent američkog fudbala. Oni su prvi tim iz Los Angelesa, još od 1984. godine, koji je ušao u Superbowl.
Brady protiv Goffa, to je kao da u finalu nekog Grand slam turnira u tenisu Roger Federer igra protiv, recimo Alexandera Zvereva.
U starijeg imate puno povjerenje, ali, takođe, i u mlađeg.
(stern)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen