Montag, 4. Februar 2019

Taj čudesni svijet - Slike dana


Kakva je zima bila proteklih dana pokazuje slika snijegom pokrivenih vespi na jednom parkingu u Zürichu.

U povodu praznika kamila u indijskom gradu Bikaner, japanski frizer Megumi Takeichi uređuje krzno jedne kamile. Već viđeno sa konjima.

Jedan Sadhu, što je sanskrit za dobrog, svetog čovjeka, radi na laptopu ispred svog šatora tokom praznika Kumbh Mela, koji je najvaćniji praznik Hinduizma.

Na godišnjem događaju pod nazivom “No Pants Subway Ride” ljudi se u javnosti kreću bez pantalona na sebi. Noge sa slike u prilogu su uhvaćene u javnom prevozu u Amsterdamu.

Na neoprenskom odijelu surfera Kevin Courtneya jasno se vide mosurovi leda, tokom njegove pauze na plaži. Courtney je jedan od surfera koji su se ovih dana usudili da zasurfaju u ledenoj vodi pored plaže Woodbine, na jezeru Ontario u Kanadi.

U osmoj etapi ovogodišnjeg relija Dakar, na pješčanim dinama vidi se vozač Honde, Jose Ignacio Florimo. Ova etapa je počela u San Juan de Macrona, a završila u Pisku, Peru.Reli je održan u Peruu, od 7. do 17. januara 2019. godine sa ukupnom dužinom staze preko 5.600 kilometara.

Jedan armijski motocikl tim indijske armije pokazuju svoje sposobnosti na vojnoj paradi u Ne Delhiju. Parada je upriličena na 71. godišnjicu osnivanja indijske armije.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen