Donnerstag, 4. April 2024

Vrh emocija

 


Bio je to vrh emocija, izvedba u slobodnom stilu Minerve-Fabienne Hase i Nikite Wolodin na Svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Kanadi.

Njemački šampioni su spektakularno startali trostrukim okretom i kombinacijom triple toe loop-a i dva dupla axela. A onda je došao taj trenutak šoka: Hase je pala tokom trostrukog Salchowa. „Okliznula sam se“, rekla je kasnije, „,moja mala nepažnja". Uz sav atletizam i akrobaciju, umjetničko klizanje je i stvar pameti, “The Power of Mind” naziv je jednog od muzičkih komada koji je pratio slobodni stil para iz Berlina. To nbi trebalo značiti,da je stvar sa medaljom, o kojoj su sanjali, kao i godine rada, isparile u jedom djeliću sekunde?

Može se to nazvati srećom, ili slučajnošću, ili izvanrednom mentalnom snagom, “Moć uma”. U svakom slučaju, više živaca je tog dana pokazao italijanski par Sara Conti i Niccolò Macii, koji su nakon kratkog programa bili trećeplasirani, pa je bronzana medalja otišla u Njemačku - i vrtlog emocija se odmah ponovo pokrenuo, doduše sada potpuno pozitivno, kao što kaže Minerva-Fabienne Hase: "Postoji mnogo vrsta osjećaja sreće."

(focus)

(NovaSloboda.ba)



Usput: izvedba nas je po emocijama podsjetila na Jayne Torvill i Christopher Deana na Olimpijadi u Sarejevu 1984. godine, i njihov neprevaziđeni ples na muziku Borlero od Maurice Ravela.

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen