Samstag, 13. April 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


San iz dalekih svijetova

Lijepa dama još uvijek provjerava svoju šminku, ali će, kako se očekuje, manje gledati na detalje. Indonežanska nedelja mode u Džakarti, koja je mnogo manje u centru pažnje nego slični događaji u Parizu ili Milanu, takođe ima neke dragulje u ponudi. To ne znači samo hrabru kapu Arjuna Putre, već i nažalost neimenovanu damu.



Nije štrajk, nego naprotiv

Kada je AUA u pitanju, ne zna se na čijoj bi strani trebalo biti. Zahtjevi radne snage izgledaju vrlo neskromni, otkazivanje stotina letova u najboljem trenutku putovanja zbog štrajka koštalo je 24 miliona eura. Slika iz Tokija ne pokazuje obustavu rada, nego naprotiv: ovdje se prima ogroman broj novih zaposlenih.



Sunce i za Ujgure

Barem sa sigurne udaljenosti iz ptičje perspektive, Kina je prekrasna zemlja puna umjetničkih djela. Geometrijski raspoređene gomile uvijek stvaraju ugodnu jezu. Ogroman “Hami – 50MW Tower CSP projekat” na slici, predstavlja ekološki prihvatljiv spoj solarne energije. Činjenica da se nalazi u autonomnoj oblasti Ujgura, koje država maltretira, druga je priča.

(news)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen