Montag, 8. April 2024

Velež i Borac podijelili bodove

 











Velež – Borac 1.1 (0:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

Žuti kartoni: Domić, Džafić Klafurić (Velež), Herrera, Mrkobrada (Borac)

Strijelci: 0:1 Vuković (3′), 1:1 Guliashvili (65′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Šturm, Pršeš, Zvonić (od 53′ Domić) Hrkač, Dino Halilović (od 46′ Vehabović), Šikalo (od 53′ Ćaić), Haskić (od 66′ Džafić), Guliashvili, Suljić (od 83′ Emir Halilović).

Borac: Milošević, Jokić, Čelić, Jurilj, Grahovac, Herrera, Vuković, Lukić (od 83′ Vranješ), Čavić (od 68′ Hrelja), Blagaić (od 68′ Fićović), Nišić.


Derbi kola između Veleža i Borca završen je podjelom bodova i poslije svega viđenog, čini se da je to i najrealniji ishod meča.

Šokantno je za igrače i navijače Veleža započela večerašnja utakmica protiv lidera na tabeli, jer su Banjalučani došli u vođstvo već u 3. minuti. Strijelc je bio Vuković, koji je iz slobodnog udarca sa 20.tak metara poslao loptu u mrežu Hadžikića- 0:1.

Primljeni gol presjekao je igrače Velža, koji su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 11. minuti, ali je Haskić slabo šutirao i šansa za izjednačenje je propala.

U 17. minuti, sreća je bila na strani Veleža. Poslije jednog napada gostiju i centaršuta s lijeve strane, Haskić je nespretno zahvatio loptu i pogodio prečku, a iz drugog pokušaja, Hadžikić je odbranio šut Lukića.

Uzvratili su domaći u 27. minuti, kada je šut Oreča sa dvadessetak metara zamalo promašio gol Miloešviža.

Gosti su u 38. minuti imali priliku da povećaju vođstvo, ali je Hadžikić uspio da odbrani šut Lukića.

Dva minuta kasnije, Šikalo je “proklizao”, lopta dolazi do Vukovića, koji šutira u bliži ugao, ali se Hadžikić nije dao iznenaditi.

Vrijedi istaći da je sudija Njegomirović u nekoliko navrata propsutio da svira očigledne prekršaje za Velež, a svaki start domaćih igrača nije propuštao da kažnjava.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, poklon igrača Veleža umalo nije donio novu radost gostiju. Šut Blagaića uspio je da odbrani Hadžikić.

Terensku inicijativu, Velež je krunisao izjednačujućim golom u 65. minuti. Sjajan pas Hrkača, lopta je dođla do Guliashvilija, koji ulazi u šesnaesterac i šalje je u mrežu – 1:1.

Poslije toga, viđena je rijetka slika. U kratkom periodu, kapitenska traka promijenila je tri vlasnika. Zbog povrede, igru je napustio Zvonić, kapitensku traku preuzeo je Haskić, a kada je on zamijenjen, Vehabović je ponio kapitensku traku.

U samom finišu utakmice, oba tima imala su dobre prilike da postignu gol. Prvo je, u 85. minuti, Ćaić zamalo zakasnio da prihvati loptu poslije kornera.

U 89. minuti, fauliran je Vuković, koji je izveo slobodan udarac sa 18 metara, ali je lopta pogodila jednog igrača Veleža i završila u korneru.

Posljednje uzbuđenje viđeno je u 93. minuti, kada je rezervista Hrelja odlično šutirao, a Hadžikić ponovo bio na visini zadatka.

(NovaSloboda.ba)

fotografije: raja, portali, FKVelež/Dino Đonko)

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen