Sonntag, 14. April 2024

Velež poražen u gradskom derbiju

 









Zrinjski- Velež 1:0 (1:0)

Stadion pod Bijelim brijegom.

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)

Žuti kartoni: Bradarić, Ramić, Mulahusejnović, Kiš (Zrinjski), Oreč, Ćaić, Vehabović, Suljić (Velež)

Strijelci: 1:0 Ćuže (9′)

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Malekinušić (od 75′ Abdurahimi), Ramić, Ivančić (od 84′ Savić), Ćuže (od 75′ Tičinović), Bradarić, Šunjić, Memija, Bilbija (od 84′ Mulahusejnović).

Velež: Hadžikić, Oreč, Čaić (od 75′ Šikalo), Pršeš (od 85′ Dino Halilović), Hrkač, Guliashvili, Suljić (od 75′ Mlinarić), Haskić, Šturm, Vehabović (od 65′ Emir Halilović), Gholami.


Zrinjski je protiv Veleža zabilježio minimalnu pobjedu, a gol odluke postigao je Ćuže na početku utakmice-

Gradski derbi u Mostaru, igran bez navijača Veleža, kojima je MUP HNK-a zabranio dolazak na stadion, počeo je oprezno s obe strane.

Kada se to najmanje očekivalo, Zrinjski je došao u vođstvo. Poslije prekršaja Oreča nad Memijom, sudija Peljto dosudio je slobodan udarac za domaće, Na ubačenu loptu skočio je Šunjić i spustio je do Ćužea, koji je volej udarcem šalje u mrežu nemoćnog Hadžikića – 1:0.

Rođeni su uzvratili tri minuta kasnije, kada je, poslije centaršuta Šturma, na loptu natrčao Haskić i poslao je pored desne stative.

Domaći su zaprijetili u 28. minuti, kada je Malekinušić šutirao na 18 metara, a Hadžikić bio na mjestu.

Velež je izveo lijep napd u 37. minuti, ali je Ćaić poslao loptu daleko od Haskića, koji je bio u povoljnoj poziciji.

U 41. minuti, Malekinušić je faulirao Suljića. Slobodan udarac izveo je Guliashvili, lopta je pogodila desnu stativu i odbila se u polje, a golman Marić samo pogledom nemoćno je pratio let lopte. Sreća je bila na strani Zrinjskog, jer je Velež bio nadomak izjednačenja.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, šansa za Malekinušića, koji iz neposredne blizine šutira visoko iznad gola. U 49. minuti, Ćaić postiže gol, koga Peljto poništava zbog ofsajda.

Velež ima terensku inicijativu, a u 63. minuti igrači Veleža tražili su penal, jer je Šunjić u petercu faulirao Guliashvilija, ali je Peljto samo odmahnuo rukom.

U 68. minuti, sreća je po drugi put bila na strani Zrinjskog. Haskić je uposlio Emira Halilovića, čiji šut zaustavlja stativa.

Uzvratili su domaći u 70. minuti, kada je Hadžikić u dva navrata fenomenalno zaustavio udarce Melkinušića i Kiša.

U finišu utakmice, opao je tempo igre, a u 86. minuti još jedna prilika Veleža ostaje neiskorištena. Poslije centaršuta Šturma, Guliashvili je loptu zahvatio glavom, a lopta odlazi pored stative.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen