Freitag, 5. April 2024

Debakl rukometašica BiH protiv Rumunije

 





Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sinoć u Cazinu poražena od selekcije Rumunije sa 16:37.

Izabranice selektora Adnana Bašića pretrpjele peti poraz od prvog favorita u grupi.

Rumunke su od početka nametnule svoj tempo i veoma brzo došle do osjetne prednosti, te na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu, petu u kvalifikacijama.

Rukometašice BiH doživjele su četiri poraza u prva četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tako da je večerašnji duel protiv favorizovanih Rumunki služio za čisti prestiž. No, uslijedio je i novi težak poraz.

Rumunke su od samog starta preuzele ozbiljnije vodstvo, u uvodnim minutama došle do prednosti rezultatom 7:1. Sve je tada već bilo riješeno, a na odmor se otišlo rezultatom 17:8 u korist gošći.

Nastavak susreta donio je pravu rapsodiju Rumunki u Cazinu te na kraju vrlo ubjedljiva pobjeda s 21 golom razlike.

Najefikasnije u reprezentaciji BiH bile su Armina Isić sa četiri te Azra Topčić i Adelisa Hušić sa po tri gola. Kod Rumunki najefikasnija je bila Bianca Bazaliu sa osam golova, dok su golmanke Rumunije upisale 13 odbrana kombinovano.

Nakon pet odigranih utakmica BiH je posljednja u grupi 1 bez bodova. Rumunija je prva i već se plasirala na Evropsko prvenstvo, kao i drugoplasirana Hrvatska. Na trećem mjestu je Grčka koja se i dalje bori za plasman.

U posljednjem kolu 7. aprila BiH gostuje kod Hrvatske za kraj prilično loših kvalifikacija.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen