Mittwoch, 15. April 2015

Zmajevi - Kalkulacije kvalifikacija



Jedna analiza hladne glave, dvije sedmice nakon pobjede nad Andorom, i dosta vremena do utakmice sa Izraelom u junu. Još pet utakmica, četiri pobjede su minimum što se mora napraviti, da bi se bulo šta kalkulisalo.

U svakoj opciji naš tim u preostalih pet pet utakmica treba osvojiti najmanje 12 bodova Kalkulirat ćemo nakon što pobijedimo Izrael, kaže selektor "Zmajeva" Baždarević
Nedavna očekivana pobjeda nad Andorom udahnula je život nogomelnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali nam pravi posao tek predstoji, i to u duelima s jačim protivnicima u našoj grupi, koje, jednostavno, moramo dobiti ako se želimo nastaviti nadati plasma­nu na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.
U isto vrijeme dok je naš tim igrao protiv Andore i prijateljski susret protiv Austrije, situacija u našoj grupi značajno se promijeni­la, jer su Izraelci na svom terenu pretrpjeli dva poraza i tako sami sebi zakomplicirali život. Tako je Belgija preuzela vrh tabele, dok je Vels trijumfom u Izraelu značajno pojačao šanse da se plasira na Euro i samim tim namaotežao posao.
Šta nas čeka i kakav je mogući rasplet u našoj grupi?
S obzirom na to da sve ekipe do kraja trebaju igrati pet utakmica, još je teško izvršiti preciznije kal­kulacije, ali ono što je nama naj­važnije jeste da izabranici selekto­ra Mehmeda Baždarevića u tih pet susreta moraju pobijediti najma­nje četiri.
Ako ne bude tako, uza­lud nam je bilo šta kalkulirati.

(avaz)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen