Donnerstag, 9. April 2015

Uoči trke Grand National - One najviše nalikuju skitnicama!




Grand Nationale je jedan od najprestižnijih datuma u kalendaru trka konja, kada čak i najkonzervativniji dođu odjeveni u šerene boje, ili šešire, ali samo za ovaj dan.
Danima prije trke, odvijaju se manifestacije, kako bi se zagrijala atmosfera, koja će, bez obzira na vremenske uslove, dostići usijanje u danima između 9. i 11. aprila ove godine.
,
Prethodnog vikenda ulicama Aintreea prošetale su zvijezde popularnog show programa My Big Fat Gypsy Wedding, odjevene u modele iz kolekcije dizajnerice Thelme Madine. Šarenilo boja, kao u popularnoj emisiji, ali je to ujedno bio i putokaz, o bojama ove sezone.
Zvijezde My Big Fat Gypsy Wedding tvrde kako je „engleske djevojke” nemoguće obući, jer one pokazuju svoju jedinstveni stil na Grand Nationalu.
Stoga je Grand National poznat po svojoj nepredvidivoj prirodi, i to s pravom.
Grand National je festival, u svakom pogledu, mnogo više od takmičenja. Trendovi i statistike koje su se pojavile u posljednjih 20 godina, mogu pomoći da se prije same trke identifikuju trkači koji imaju potencijal da eventualno pobjede, bilo da se odlučite da pratite trendove ili statistiku, ili jednostavno odaberite svog konja na osnovu imena, ili boje svile na dresu jockeya.
Sve to, ili nešto od toga, pokazala je šetnja modela ulicama, a od svih komentara najupečatljiviji je ostao onaj koji kaže: One najviše nalikuju skitnicama!
Ostaje da se vidi, koliko će ova modna revija ulicama ostaviti utiska na atmosferu i boje tokom dana Grand Nationala.
Ali, o tome, nakon festivala.
Smail Špago

novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen