Sonntag, 5. April 2015

Kina - Nova turistička atrakcija








Da li ste dovoljno hrabri stajati na nečemu ovakom. Novi vidikovac izgrađen u Kini, težak je 900 tona, na visini 718 metara iznad rijeke, koja teče u dubini kanjona, a nalazi se na nadmorskoj visini 4 hiljade metara. Ova konstrukcija se nalazi u u Yunyang pokrajini, na jugozapadu Kine.
Novi „Skywalk” vidikovac je otvoren za javnost, očekuje se da će već od narednih dana privući veliki broj turista, a za one koji pate od vrtoglavice, savjetuje se da je bolje da ostanu kod kuće. Vidikovac se nalazi na oko 4 hiljade metara nadmorske visine. Dužina konzole je 27 metara, a čak za 5 metara je duža od slične atrakcije u Grand Canyonu, u SAD. Avanturisti i ovdje imaju mogućnost da se kreću providnom stazom, iznad doline koja se nalazi na dubini 700 metara. Troškovi gradnje iznosili su oko 5 miliona eura, a trajali su tačno godinu dana, pri čemu su se građevinski radnici svakodnevno susretali sa nadnicom za strah.
Sada je to sve otvoreno za one koji se usuđuju, i koji se ne boje…
Na slikama je prikazano:
Konstrukcija – radnici rade na zadnjem dotjerivanju konzole platforme u Ghongqingu, duge 27 metara, iznad rijeke, koja teče 718 metara ispod platforme.
Zapanjujući pogled – Sa vidikovca se pruža nevjerovatan pogled preko Yungyang kantona u Kini.
Stakleni pod – Kad su radnici uklonili drvene daske, kroz stakleni pod se pokazao pogled u dubinu, što će biti velika turistička atrakcija.
Pogled neposredno ispod platforme pokazuje gustu šumu.
Prekrasna plava voda nalazi se u rijeci 718 metara u dubini.
I ono na šta su Kinezi posebno ponosni: njihova platforma je čak za 5 metara duža od one američke, u Grand Canyonu.
Smail Špago

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen