Samstag, 18. April 2015

Coachella – Festival u pustinji Kalifornije











Coachella Valley Music and Arts Fetsival, poznat pod kraćim nazivom Coachella, je muzički festival u dolini Coachella, u blizini grada Indio, u Kaliforniji. Festival se održava od 1999. godine, traje tri dana. Na programu: alternativni rock, hip-hop i elektronika, a od 2007. godine festival se paralelno odvija na pet glavnih i nekoliko manjih pozornica. Na prvom festivalu bilo je oko 25 hiljada psojetilaca.
Od 2008. godine festival se održava u novom obliku i od tada nastupa sve više poznatih svjetskih imena, uz znatno veći broj posjetilaca.
U danima festivala trese se pustinja u Kaliforniji. Ove godine, gustoća modela: visoka! Gustoća zvijezda: još veća! Razlog: Coachella je najopušteniji muzički festival na svijetu. Na pozornici: “AC/DC” i “Drake”. Ispred pozornice: 40 stepeni i hiljade glealaca! Uz njih brojni poznati. Jednostavno: umjesto crvenog tepiha, zelena travaa. I ples, u blizini Kylie, Kendall Jener, Paris Hilton i njene sestre Nicole, Adan Levine, Alessandre Ambrosio I brojnih drugih.
Iz godine u godinu ponavlja se isto. Ko je neko na američkoj party sceni, oblači se u hippie odjeću za ludu zabavu u pustinji. Same zvijezde o nastupu na ovom muzičkom maratonu vrijedno postavljaju svoje priloge na twitteru, instagramu iostalim socijalnim mrežama.
Coachella festival je najluđi festival u pustinji, sa motom: ljubav mir i party!


A po nekim nostalgičarima, na neki svoj način Coachella budi duh Woodstocka.

Spago Smail
nova sloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen