Sonntag, 26. April 2015

Wladimir Klitschko – Protiv Jenningsa na poene, bez sjaja




Wladimir Klitschko (39) ostaje svjetski šampion. Ali, samo na poene. Bez K.o. „Ponekad ne ide sve baš onako kako se poželi“ izjavio je šampion nakon meča.
U Madison Square Gardenu, pred 17 hiljada gledalaca, u New Yorku, šampion je trebao svih 12 rundi protiv izazivača Bryanta Jenningsa (30) kako bi došao do pobjede. Amerikanac iz Philadelphie bio je tvrd orah, jedan vrlo neugodan protivnik. U 10. rundi čak je zabilježeno i oduzimanje ponena šampionu, zbog držanja. Usprkos tome pobjeda šampiona je bila više nego čista, na poene (119:109, 116:111, 116:111). Ali obećani nokaut je izostao.
“Komplimenti Jenningsu, on je boksovao dobro. On je vrlo jak borac!” kazao je Klitschko nakon borbe.
Klitschko je tokom čitave borbe imao problem, kako svoju desnicu dovesti do cilja. Njegovo najjače oružje bilo je isključeno. Protivnik to nije dozvolio šampionu. Bryant je bio odlično pripremljen.
„ Uradio sam ovo bolje nego i jedan dosadašnji protivnik Klitschka. Ovo je svakako bio moj najteži meč“ izjavio je Jennings.
Među gledaocima u dvorani se nalazio svjetski šampion po WBC verziji, Deontay Wilder, koji je do titule došao, nakon što je Vitaly Klitschko prestao da se bori. Inače ova titula još nedostaje Wladimiru, kako bi sve svjetske titule objedinio kod sebe.
„ Ovaj meč je imao dva pobjednika. Ljudi sada žele vidjeti Wildera protiv Klitschka“ izjavio je Wilder odmah nakon meča.

Ovo je bila 64. pobjeda Wladimira Klitschka u njegovom 67. meču. Klitschko je već 11 godina svjetski šampion. Njegov zadnji poraz desio se prije 11 godina.


Ovaj meč je samo jednim detaljem podsjetio na nekadašnje uzbudljive mečeve za titulu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji u boksu. A to je vrijeme televizijskog prenosa. U nedelju, u rano jurtro. Ko se nije ustao da gleda prenos, nije ništa posebno ni propustio.

Smail Špago

novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen