Donnerstag, 7. April 2022

Velež visokom pobjedom nad Tuzla Cityjem korak do finala Kupa BiH

 










fotografije: fkvelež, portali, raja

Velež - Tuzla City 4:0

Stadion: Rođeni

Gledalaca:4.500

Strijelci: Dejanović 9', 65', Salčin 28', Anđušić 38'


FK Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Haskić, Hasanović, Salčin, Dejanović, Radović.

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Mehanović, Džafić, Mehidić, Doffo, Morris, Mešinović.


Fudbaleri Veleža pobijedili su na stadionu Rođeni u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom 4:0 pa su se tako gotovo plasirali u finale najmasovnijeg bh. klupskog takmičenja.

Utakmica je odlično krenula po Rođene koji su već u devetoj minuti poveli nakon greške Šukilovića. Na kraju dobre akcije, loptu je u mrežu poslao Dejanović za veliko slavlje domaćih navijača koji su večeras ispunili tribine stadiona Rođeni.

U 24. minuti Velež je mogao udvostručiti prednost, ali je Fejzić sjajno odbranio udarac Dejanovića. Ipak, spasa mu nije bilo četiri minute kasnije kada je Salčin pogodio nakon asistencije Radovića. Ovaj put je kod Tuzle pogriješio Nukić.

Gosti su se potpuno raspali sedam minuta prije kraja meča kada je Anđušić izbio sam pred Fejzića kojeg potom lobuje za velikih 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku utakmice Velež je nastavio dominirati protiv nemoćnih gostiju, a pola sata prije kraja meča Fejzić je prelijepo odbranio nakon pokušaja Radovca iz slobodnog udarca.

Šest minuta kasnije potpuni raspad u igri Tuzle budući da su primili i četvrti pogodak, a strijelac je ponovo bio večeras odlično raspoloženi Dejanović.

Tek nakon tog gola splasnuo je ritam utakmice pa više nije bilo uzbuđenja do kraja utakmice. Tuzla nije uspjela napraviti niti jednu ozbiljnu priliku, dok se Velež zadovoljio sa četiri postignuta gola.

Revanš polufinala između Tuzla Cityja i Veleža igra se 20. aprila.

U drugom polufinalu sastaju se Sarajevo i Igman iz Konjica, a u prvoj utakmici slavio je Bordo tim rezultatom 2:0.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen