Montag, 11. April 2022

Pobjeda Veleža protiv Slobode

 







Premijer liga BiH, 25. kolo:

Sloboda - Velež 1:2 (0:1)

Stadion: Tušanj

Strijelci: Džanković 29′, Ćosić 74′ za Velež, Jusić 93′ za Slobodu


FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Ramić, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Kapetanović, Veselinović, Mujagić.

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Haskić, Brandao, Vehabović, Salčin, Džanković, Radovac.


Težak teren i loše vrijeme na Tušnju očekivano su stvorili probleme igračima oba tima. Publika nije mogla uživati u lijepom fudbalu, ali na kraju je Velež pružio više i zasluženo je slavio pobjedu.

Rođeni su iz prve prave šanse na utakmici došli do vodstva. Igrao se 29. minuti kada 19-godišnji Arman Džanković izbacuje iskusnog Emira Jusića sjajnim potezom, okreće se i matira Bukvića za prednost Veleža od 1:0.

Ovo je za mladog fudbalera mostarskog tima poseban trenutak jer je postigao svoj prvi pogodak u dresu voljenog tima.

Tri minute nakon vodećeg gola Velež je umalo zabio i drugi gol. Jusić međutim dobro reaguje i izbacuje loptu u posljednji čas i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

Nastavak donosi nešto ofanzivniju igru Slobode. Domaći su imali nekoliko pokušaja, ali siromašno je to bilo od strane Tuzlaka koji su poprilično bezopasni.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 74. minuti kada Velež stiže do drugog gola. Anđušić dobro proigrava Mehmeda Ćosića, a ovaj zabija za 2:0.

Tek u 93. minuti Sloboda uspjela da dođe do gola. Emir Jusić je zabio za 2:1, ali je Velež na kraju slavio i nastavio je sjajnu formu.

S druge strane Sloboda je već 12 utakmica u Premijer ligi BiH bez pobjede i Tuzlacima do kraja sezone slijedi velika borba za opstanak u društvu najboljih.

Opasna zona je jako blizu, a Radnik koji je na 11. poziciji ima pet bodova manje.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen