Donnerstag, 7. April 2022

U nove visine

 





U Cape Townu (Afrički: Kaapstad) i okolini, u Južnoj Africi, svuda susrećete zahvalne domaćine. Nakon dvije godine pandemije, svi oni žele svoj dom ponovo učiniti dostupnim mnogim ljudima.

Raznolikost: planinarske staze vode od Camps Baya, do planine Table. U Langi, najstarijem dijelu gradu u Kaptownu, Mbasa Siyaka nalazi se restoran “Mzansi”, i djeca koja plešu u Langi. U "Aquila Private Game Reserve" gosti mogu promatrati nosoroge i živjeti s pogledom u prirodu.

Sada u Cape Townu nije ni približno toliko velika gužva kao obično.Vrijeme čekanja na žičaru koja vodi do planine Table je znatno kraće, čak i ako trenutno radi smanjenim kapacitetom. I mnogi hoteli vas mame jeftinim ponudama. Ako želite da doživite "Veliku petorku", tj. lava, leoparda, slona, nosoroga i bivola, naići ćete na odlične ponude. "Aquila Private Game Reserve", na primjer, oko dva sata vožnje sjeveroistočno od Cape Towna, leži u podnožju pustinje Karoo i obično je popularna destinacija. Sada su sobe, ili vikendice, često mnogo jeftinije nego u normalnim vremenima.

A doživljaj, životinje, pejzaž i priroda - sve je to i dalje jednako impresivno.

Kada se u zalasku sunca pojavi silueta žirafe, kada ženka nosoroga i njen mladi ležerno prelaze cestu samo nekoliko metara od džipa, zvuči kao afrički kliše. Scene, koje se urežu u sjećanje.

Posebno za one koji to doživljavaju prvi put.

(stern)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen