Samstag, 2. April 2022

Velež do pobjede sa igračem manje

 







Velež - Široki Brijeg 1:0 (0:0)

Stadion: Rođeni

Gledaoci: Nakon 192 dana ponovo bili prisutni na tribinama

Strijelac: Brandao 76'

Velež: Bogdanović, Zeljković, Bajrić, Ćosić, Radović, Hasanović, Radovac (od 82. Pršeš), Anđušić, (od 62. Zvonić) Peco (od 61. Salčin), Džanković (od 46. Brandao), Haskić (od 82. Zajmović).

Široki Brijeg: Miškić, Bosančić, Musa, Jurić, Medić, Vukoja (od 79. Pervan), Begić (od 71. Ćavar), Blagaić, Mujan (od 79. Brekalo), Ikić i Lukić (od 46. Valinčić)


Rođeni su došli do vrijedne pobjede nad Širokim Brijegom (1:0) u prvoj utakmici 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Početak susreta obilježio je povratak domaće publike na tribine stadiona Rođeni nakon 192 dana i suspenzije od šest utakmica. Poklopilo se to sa proslavom 41. rođendana navijačke grupe Red Army, koji su to obilježili velikom bakljadom na početku susreta.

Natopljen teren nije dopustio neku lepršavu igru. Do prvih pravih uzbuđenja čekalo se do 25. minute, kada Blagaić iz dobre pozicije šutira visoko preko gola Bogdanovića.

Već u sljedećem napadu u prilici je Vukoja, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Velež je prvi put zaprijetio u 38. minuti, ali udarac Pece sa dvadesetak metara brani golman gostiju Miškić. U sljedećem napadu ponovo dobra prilika za goste. Lukić iz sjajne pozicije šutira glavom, ali lopta odlazi malo preko gola Veleža. 

Velež je u 58. minuti ostao s igračem manje. Isključen je Adin Bajrić i to nakon što je, po mišljenju sudije Danijela Boje, kao zadnji igrač odbrane spriječio Ivana Ikića da postigne pogodak. Dugo su trajali protesti igrača Veleža, pa je tek u u 62. minuti izveden slobodan udarac iz kojeg je Ikić pogodio prečku

Rođeni su uspjeli doći do prednosti i sa igračem manje. Haskić je u 77. minuti iskoristio smušenost odbrane gostiju i izašao sam pred golmana Miškića, koji brani njegov udarac, ali odbijenu loptu u mrežu šalje rezervista Brandao. 

Igrači Veleža su uspjeli do kraja sačuvati mreži i tako doći do trijumfa kojim su prekinuli niz od četiri poraza, od čega su tri bila prvenstvena. Rođeni već u srijedu igraju prvo polufinalnu utakmicu Kupa BiH protiv Tuzla Cityja.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen